Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Sabora

Bebić: Zasluge za sve postignuto pripadaju hrvatskim domoljubima

luka bebić (1)
Jurica Galoić/PIXSELL
Autori: AM, luc/VLM
14.01.2011.
u 12:42

Devetnaest godina kasnije Hrvatska je sasvim drugačija, moderna i europska država

Uoči 19. godišnjice međunarodnog priznanja neovisnosti Republike Hrvatske predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić uputio je čestitku svim građanima Republike Hrvatske.

– Međunarodno priznanje neovisne Hrvatske, čiju devetnaestu obljetnicu slavimo 15. siječnja, događaj je koji je zauvijek odredio budućnost naše zemlje. Iako je gotovo trećina državnog teritorija bila okupirana, a rane zbog ubijenih, ranjenih, nestalih, izbjeglih i prognanih još i te kako svježe i bolne, toga su dana kod svih hrvatskih domoljuba u zemlji i svijetu apsolutno prevladali oduševljenje i radost zbog izvjesnosti pobjede u legitimnoj borbi za slobodu i neovisnost – kaže se u čestitki.

Bebić dodaje kako je Hrvatska od tada nadalje nastavila neumorno grabiti velikim i odlučnim koracima prema zacrtanim ciljevima: oslobođenju zauzetog teritorija i uspostavi ustavno-pravnog poretka u međunarodno priznatim granicama, obnovi ratom razrušene zemlje te povratku izbjeglica, stabilizaciji demokracije i višestranačja, jačanju pravne države i tržišne ekonomije, učvršćenju međunarodnog ugleda države i ostvarenju članstva u svim važnim međunarodnim organizacijama i integracijama.

– Devetnaest godina kasnije Hrvatska je sasvim drugačija, moderna i europska država. Iako još uvijek suočena s nizom problema, prije svega u gospodarstvu i pravosuđu, napredak je ipak na svim područjima života vidljiv i opipljiv jer u svim segmentima postoje volja i odlučnost da državu uredimo kako bi ona u prvom redu bila na usluzi vlastitim građanima. Ova obljetnica je, osim toga, posebna jer ćemo ove godine zaključiti i pretpristupne pregovore s Europskom unijom. Nakon stjecanja neovisnosti i članstva u NATO-u, time ćemo ostvariti i treći strateški cilj s početka devedesetih godina: članstvo u Europskoj uniji koje Hrvatskoj pruža veće mogućnosti za razvoj i napredak. Na dobitku će, i to je najvažnije, biti hrvatski građani – nastavlja Bebić.

– Zasluge za sve dosad postignuto pripadaju svim hrvatskim domoljubima, a posebice braniteljima. Uz izraze zahvale građanima Republike Hrvatske s iskrenim zadovoljstvom čestitam devetnaestu obljetnicu međunarodnog priznanja Lijepe Naše – zaključuje u svojoj čestitki predsjednik Hrvatskog Sabora.

Ključne riječi

Komentara 19

SW
swimm
13:24 14.01.2011.

bebic je inace savrsen primjer modernog politicara na nasoj sceni...malo zatucan i nazadan,ali takve priglup narod voli

BR
brle
13:35 14.01.2011.

naravno,zna se cijim mudrim vodstvom smo dosli do vase privatne drzave, smradovi jedni! dobro ste se izborili za svoje briselske sinekure, gdje prelazite sa domaceg cicanja na medjunarodno. gori ste od najzarazenijeg krpelja i covjek vam jednostavno ne moze nacii toliko ruznu rijec da vam iskaze mrznju i prezir!

OB
-obrisani-
13:02 14.01.2011.

A kako je samo lijepo namignuo...a i puno smo postigli. Imamo tajkune, zemlja je rasprodana, kamate su je pocele gusiti, obicni ljudi na burzi rada i pred kontejnerima... Istina, trajalo je duze od predvidjenog...ali tu smo, blizimo se cilju. Joss samo da nam Vlada udje u EU...primanja u eurima i proseravanje na svjetskom nivou!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije