Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Sabora

Bebić: Zakon o prekidu trudnoće neće prije izbora doći u Sabor

luka bebić (1)
Pixsell
06.06.2011.
u 16:56

Crkva se ima pravo zalagati za zabranu pobačaja i ima pravo to predlagati, ali je na Saboru i demokratski izabranim institucijama da o tome donesu odluku, kaže Bebić

Gostujući u emisiji HR “S Markova trga”, predsjednik Sabora Luka Bebić ustvrdio je da Zakon o prekidu trudnoće neće prije izbora doći u parlament. Crkva se ima pravo zalagati za zabranu pobačaja i ima pravo to predlagati, ali je na Saboru i demokratski izabranim institucijama da o tome donesu odluku. Osobno se, kaže, zalaže za život jer je to humano i moralno, ali postoje i neki izuzeci koje nije želio elaborirati.

– U proceduru nije došao nikakav službeni zahtjev, ali teško je o tome pitanju zauzimati neki isključiv stav – nastavlja. Kaže da dugo trajanje sjednica nije zbog izbjegavanja aktualnog prijepodneva već zbog obilnoga dnevnoga reda.
– Dok je u 4. sazivu održano 37 sjednica, a u 5. sazivu 27, u 6. sazivu održane su 23 sjednice – ističe Bebić. Naglašava da će ova sjednica trajati do 15. srpnja jer je ostao velik broj neraspravljenih točaka. Kada je riječ o istražnom povjerenstvu koje je zbog slučaja Linić – Grbić zatražila oporba, potvrđuje da će se o tome raspravljati tek na jesen jer po Zakonu o istražnim povjerenstvima zahtjev se može raspraviti tek na idućoj sjednici Sabora.

Bebić je naglasio da u saborsku proceduru nije došao zahtjev za ukidanje ureda bivšeg predsjednika podcrtavši da takvi uredi postoje svugdje u svijetu, ali ako zahtjev dođe, da će se o njemu raspravljati. A na pitanje hoće li Predsjedništvo Sabora raspravljati o činjenici da na zidovima Kluba zastupnika HDSSB-a vise fotografije pravomoćno osuđenih generala za počinjene ratne zločine Branimira Glavaša i Mirka Norca te nepravomoćno osuđenih generala Markača i Gotovine pred sudom u Haagu, Bebić je diplomatski odgovorio kako Hrvatska priznaje presude Haaškoga suda. Kaže da će se Predsjedništvo o tome izjasniti, ali objašnjava da nije naznačeno u pravilniku što klubovi mogu imati u prostorijama koje im je predsjedništvo dodijelilo. No, ne vjeruje da će to postati vruća saborska tema.

Komentara 48

PA
patuljčica..
20:49 06.06.2011.

marin 11 Ali u Hrvtskoj nema kako ti kažeš - bolesnih roditelja. Hrvatska ima 90 posto katolika a oni to nikad, ama baš nikad ne bi učinili, zar ne?

SA
sargu123
22:24 06.06.2011.

Nakon izbora više nikome od vladjućih neće past na pamet postavljati to pitanje.

VI
vidimškoj
18:35 06.06.2011.

izgleda da crkva žene još smatra nižom kastom.Nije mi jedino jasno kako žene a ima ih cca.2,3 milijuna u Hr. o svemu tome šute i ne reagiraju.Zašto ne brane svoj život i svoje bogom dano tilo ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije