Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užas na Klisu

Beba koju je otac pokušao utopiti je u KBC-u, a drugo dijete u domu

Dijete dovedeno na Hitnu u Splitu s tragovima gušenja, muškarac bježao: Policija ga je privela
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
09.12.2021.
u 23:44

Odmah po uhićenju uzeta mu je krv kako bi se obavilo testiranje na opojne tvari i alkohol

Mario Usanović (32) koji je pokušao utopiti vlastito dijete, staro nekoliko mjeseci, uhićen je nakon noćne potjere na Klisu i najvjerojatnije će, nakon policijske obrade, biti prijavljen za teško ubojstvo u pokušaju.

Bebu koja je imala simptome utapljanja u KBC Split donijela je majka, a liječnici su o tome obavijestili policiju. Beba nije u životnoj opasnosti, hospitalizirana je, kao i njezina majka koja je pod velikim šokom te je na odjelu psihijatrije.

Kada je policija došla po njega, Usanović se prvo zaključao sa starijim djetetom, a potom je pobjegao iz kuće gol do pojasa. Kada su ga policajci uhitili, i dalje je bio agresivan i pružao je otpor.

S obzirom na situaciju, Centar za socijalnu skrb, podružnica Solin, donio je žurnu mjeru po kojoj su i beba njihovo starije dijete predškolske dobi, izdvojeni iz obitelji. Starije dijete smješteno je u ustanovu za djecu, a beba je još uvijek u bolnici, u jedinici intenzivnog liječenja.

Usanović je bivši pripadnik HRM-a. Otkaz je dobio nakon što je 2018. godine uhićen s amfetaminima i tabletama MDMA. Sumnja se da je bio pod utjecajem droge i kada je u srijedu, u kući u kojoj su bili njegova šokirana supruga, roditelji i još jedno dijete, pokušao utopiti vlastitu bebu. Do sada nije prijavljivan zbog obiteljskog nasilja.

Odmah po uhićenju uzeta mu je krv kako bi se obavilo testiranje na opojne tvari i alkohol.

>> VIDEO Vatrogasci spašavali odbjeglog zatvorenika s krova zatvora u Remetincu

Komentara 11

Avatar Mican999
Mican999
00:24 10.12.2021.

Za ovakve luđake žurno otvoriti Goli otok sa putovanjem u jednom smjeru.

DA
danijel575
06:38 10.12.2021.

a zgražali smo se onom Austrijancu. Ja ne mogu vjerovati da postoji takav roditelj. Nemoguće.

LI
liliZG
15:56 10.12.2021.

trebalo je izuzeti njega iz obitelji ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije