Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strani mediji

BBC: 'Otvorena glasačka mjesta za referendum koji predlaže zabranu gay brakova'

referendum
Patrik Macek/PIXSELL
01.12.2013.
u 11:28

O referendumu o definiciji braka na kojem će se danas izjasniti hrvatski građani pišu i strani mediji

O referendumu o definiciji braka na kojem će se danas izjasniti hrvatski građani pišu i strani mediji.

BBC koji referendum naziva kontroverznim piše kako su ''otvorena glasačka mjesta za referendum koji predlaže zabranu istospolnih brakova' te da glasači odlučuju hoće li odobriti izmjene hrvatskog ustava kako bi definirali brak kao zajednicu između muškarca i žene. 

AP kojeg prenosi ABC News piše da ''Hrvati na referendumu glasaju o tome hoće li dopustiti istospolne brakove nakon što su konzervativne grupe koje podupire Crkva zatražile da ustav zemlje definira brak kao zajednicu između muškarca i žene''. Pišu i kako je glasovanje podijelilo najnoviju članicu Europske unije. 

O održavanju referenduma o braku piše i srpski Blic. Oni između ostalog navode da je ''održavanje referenduma zatražila inicijativa U ime obitelji nakon što je prikupila oko 750.000 potpisa'' te da su mu se usprotivile udruge civilnog društva. Također prenose izjavu hrvatskog premijera Milanovića, koji je kako navode, građane pozvao da se izjasne protiv i navode da je i predsjednik RH Ivo Josipović rekao da će na referendumu glasovati protiv.

>> Dražen Ilinčić: Nikada nisam imao problema zato što sam gay

Komentara 28

ZV
zvocalo
11:55 01.12.2013.

Još jedna laž, neradi se o zabrani istospolnih "brakova", već o ustavnoj zaštiti definicije braka. A istospolni parovi mogu živjeti u zajednici koju mogu nazvati nekim drugim pojmom. To je interesantno da se stvraju stotine novih pojmova za neke stvari koje su nastale u novije vrijeme a za istospolne zajednice to se nemože napraviti. Sa druge strane mnogi umjetnici, estradnjaci i sl. smatraju brak prevaziđenim i sputavajućim za čovijeka a sad se većina bori protiv ovog referenduma. Zaključak je da se radi o agresivnoj kampanji homoseksualnih udruga kako bi nametnuli većini svoje stavove. A nekome nametati sebe i svoje stavove nije nikada bilo dobro.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
12:55 01.12.2013.

Iz tih zemalja odakle dolaze ovi mediji Hrvatskoj dolazi i dolazilo je tijekom povijesti najveće zlo, ne smijemo se za njima povoditi. Bolje bi im bilo da gledaju svoja posla. U Belgiji provode eutanazije nad bolesnom djecom, a to neodoljivo sliči na Hitlerov plan T4, u VB manipuliraju sa matičnim stanicama i rade ostale moralno dvojebene stvari, ono u čemu se svi nepobitno slažu jest to da treba zaštititi istospolce, omogućiti pobačaj, eutanaziju i svima dati sva prava, međutim kada se radi o pravima nerođenih ili kada se radi o vjerskim slobodama onda isti kriteriji ne vrijede. To je licemjerstvo, a to vrijedi i za naše tzv. liberale!

ST
stjepanrdc
13:05 01.12.2013.

od kad to vecernji siri mrznju u Hrvatskoj sto znaci svrsto se u mrzitelje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije