Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije joj to trebalo

BBC-jeva voditeljica zbog neprimjerene geste tijekom izvještavanja o londonskom napadu na meti kritika

BBC voditeljica
Foto: Screenshot YouTube
1/2
23.03.2017.
u 09:29

Gesta rezanja grla nije prošla neopaženo tijekom izvještavanja uživo o napadu na Westminsterskom mostu u kojem su ubijene četiri osobe

BBC-jeva voditeljica zbog svog je postupka tijekom jučerašnjeg izvještavanja o terorističkom napadu u Londonu danas jedna od glavnih tema većine britanskih medija. Ona je, naime, tijekom emitiranja vijesti napravila nešto što u tom trenutku nije bilo nimalo primjereno.

Tijekom vijesti voditelji su najavili kako će pustiti izjave očevidaca, no na ekranu se pojavilo nešto sasvim drugo. Kada su shvatili da su pogriješili, u eter su ponovno pustili voditelje, no u tom trenutku voditeljica je napravila pokret kao da reže grlo vjerojatno tako aludirajući režiji da prekine s prilogom koji su zabunom pustili.

Kada je shvatila da je ponovno u eteru, rekla je ''oprostite'' u kameru, no njezina gesta nije prošla neopaženo baš zbog toga što je u napadu ispred britanskog parlamenta policajac ubijen nožem. 

> Video otkriva: Napadač jurio po Westminsterskom mostu, jedna žena spasila se skokom u Temzu. Racija i uhićenja u Birminghamu 

Komentara 2

ZM
zmik
11:23 23.03.2017.

Taj potez nema veze s rezanjem grla. Kod Amerikanaca, a vjerojatno i Britanaca, to znaci zahtjev da se smjesta zaustavi ili prekine neka radnja. Voditeljica nije napravila nista neprimjereno, nego je jednostavno trazila da se prekine snimanje. I meni je to na pocetku izgledalo cudno, ali sam se s vremenom navikao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije