Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Witch is Dead'

BBC će možda pustiti pjesmu koja izruguje smrt Margaret Thatcher

elie saab10
Foto: Reuters
1/2
12.04.2013.
u 09:11

"Ding Dong the Witch is Dead" iz filma Čarobnjak iz Oza prodana je čak 20 tisuća puta nakon što su aktivisti pokrenuli kampanju u kojoj pozivaju ljude da kupuju tu pjesmu da bi proslavili smrt bivše premijerke

BBC se našao u središtu sukoba nakon smrti bivše britanske premijerke Margaret Thatcher zato što što je priznao da će možda u emisiji na Radiju 1 pustiti pjesmu koja se izruguje s njezinom smrću, piše Telegraph.

"Ding Dong the Witch is Dead" ili u slobodnom prijevodu "Ding Dong, vještica je mrtva" iz filma Čarobnjak iz Oza, prodana je čak 20 tisuća puta nakon što su aktivisti pokrenuli kampanju u kojoj pozivaju ljude da kupuju tu pjesmu kako bi proslavili smrt bivše premijerke.

Trenutačno je na četvrtom mjestu te postoji velika mogućnost da će ostati u "top 5" do nedjelje kada se emitira emisija The Official Chart Show. Emisija bi se trebala emitirati na Radiju 1 samo tri dana prije pogreba Margaret Thatcher.

"Urednička odluka"

U priopćenju je BBC napisao da je The Official Chart Show povijesni i činjenični pregled što britanska javnost kupuje te da će odluku o puštanju "donijeti kada budu jasne konačne pozicije" pjesama.

Odluku treba li ili ne pustiti u eter i tu pjesmu mnogi u Britaniji vide kao prvi test za novog glavnog direktora BBC-ja Tonyja Halla, koji je na to mjesto postavljen prošlog tjedna. Hall je izjavio da neće zabraniti puštanje pjesme te da će to biti "odluka" urednika emisije.

– Apsolutno sam zaprepašten da uopće razmišljaju o puštanju te pjesme – kazao je dugogodišnji prijatelj Margaret Thatcher i bivši rizničar Konzervativne stranke Robert Alistair McAlpine.

Zabranjeni i Sex Pistolsi

– S obzirom na to da je državna televizija, ima dužnost pokazati dobar ukus i pristojnost. U našoj je državi tradicija da poštujemo mrtve – kazao je Gerald Howarth, bivši ministar i prijatelj Margaret Thatcher, te dodao da bi puštanje te pjesme bilo BBC-jevo zanemarivanje dužnosti.

Ovo ne bi bio prvi put da BBC zabranjuje puštanje neke pjesme. Odbio je pustiti pjesmu Sex Pistolsa "God Save The Queen" kada je objavljena 1977. godine iako je došla na drugo mjesto ljestvice. Od te pjesme Sex Pistolsa zabilježene su još dvije zabrane ili korekcije pjesama na BBC-ju, piše Sky News.

>>Čelična lady 'pogurala' Judy Garland na prvo mjesto top-ljestvice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije