Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRIBINA u mosoru

BBB: 'Potrebno je uvesti civilni nadzor nad policijom'

neredi
Goran Stanzl/Pixsell
31.05.2010.
u 22:57

Sramotno je to što se policija još nije oglasila niti utvrdila tko je od njihovih kolega odgovoran što je prostrijeljeni navijač Marijo Galić (29) u policijskoj postaji u Petrovoj satima čekao liječničku pomoć zaključak je tribine.

Sramotno je to što se policija još nije oglasila niti utvrdila tko je od njihovih kolega odgovoran što je prostrijeljeni navijač Marijo Galić (29) u policijskoj postaji u Petrovoj satima čekao liječničku pomoć. U Hrvatskoj je potrebno uvesti civilni nadzor nad policijom jer plave snage ne mogu same za sebe zaključivati jesu li ili nisu radile prema zakonu.

To su najvažniji zaključci tribine “Ljudska prava na stadionu” koju su organizirali Udruga pravo na kvart i BBB u zagrebačkom Društvenom centru Mosor u povodu nemilih događaja u Maksimiru 1. svibnja. Osim Puhovskog, govorili su i sociolog Benjamin Perasović te predstavnik navijača Thomas Bauer, a ideju civilnog nadzora nad policijom podržale su i udruge Pravo na grad i Zelena akcija. Bio je pozvan i MUP i iako su ih, tvrde organizatori, u Ministarstvu do zadnjeg trena uvjeravali da će se pojaviti njihov predstavnik, to se nije dogodilo. Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič ispričala se pak obvezama, no ni ona nije poslala svog predstavnika.

– Ne mogu razumjeti da je navijač ostavljen da leži u postaji i da još uvijek nema službenih reakcija policije! Pa ti ljudi ne samo što su trebali biti suspendirani nego je protiv njih već trebala biti podnesena kaznena prijava. Također, kako je moguće da ga u bolnici čuvaju djelatnici te iste policijske postaje? – kazao je Puhovski.

Dodao je i da se nesreća policajca koji je stradao na stadionu koristi kao opravdanje što je prostrijeljeni čovjek ležao u Petrovoj. U policiji se, dodao je, uvriježilo neprofesionalno ponašanje, pa interveniraju kad ne treba, a kad treba, ne interveniraju.

BBB pozivaju sve svjedoke ranjavanja Marija Galića da im se jave.

Komentara 14

DD
DDUVNJAK
23:31 31.05.2010.

Puhovski_se spušta u bazu i hoće nadzor nad policijom. Ako već hoće tragom crvenog oktobra onda neka idu muški pred cijevi! Tako su radili pravi revolucionari. Naravno ne prdi taj zbog navijača nego to radi za oktobarsku kmerijadu na zagrebačkimm ulicama. Zeleni ,kakva kamuflaža crvenog kameleona!

OB
-obrisani-
00:34 01.06.2010.

ja kao delija,stajem rame uz rame sa bbb,aj da se resimo policije pa da se resimo...da policije nema davno bi mi na maxu opet pekli volove i djurdjevdan slavili...ovom prilikom pozivam sve hrvatske navijace da dodju u srbiju kad vec mi ne mozemo zbog uredbe vase vlade...ili ako niste sise skinite nam uredbu na organizovani ulazak u hr pa da se zezamo....

MU
mućanin1
01:20 01.06.2010.

Pa mi smo već sad sve bliže policijskoj državi, a policija traži još veće ovlasti!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije