Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka na odlasku

Bauk srušio antićirilični Statut Grada Vukovara

Arsen Bauk
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
22.01.2016.
u 11:30

Vijeće je u propisanom roku izmijenilo gradski statut i donijelo statutarnu odluku s odgodom primjene do 1. siječnja ove godine, a gradski su čelnici tumačili kako su time ispunili zahtjeve Ustavnog suda.

Ministarstvo uprave jučer je donijelo odluku o obustavi pojedinih odredaba Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Vukovara od 17. kolovoza 2015., temeljem koje će predložiti Vladi RH podnošenje zahtjeva za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom spornih odredaba tih statutarnih odluka.

Drugim  riječima, posljednjom odlukom u svom mandatu ministar uprave Arsen Bauk  “srušio”  je  odluku  vukovarskog  Gradskog  vijeća  kojom  je većina (koalicija  HDZ-HKS  uz podršku vijećnice HDSSB-a) preglasavanjem oporbenih vijećnika  (iz  SDP-a,  SDSS-a,  HNS-a  i SNS-a) izglasala izmjene gradskog Statuta  po kojima nisu predviđene dvojezične ploče na gradskim ustanovama, institucijama, trgovima i ulicama u Vukovaru.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li nova vlada Tihomira Oreškovića prihvatiti prijedlog  SDP-ova  ministra  uprave i Ustavnom sudu podnijeti zahtjev za ocjenu  ustavnosti spornih odredbi izmjena vukovarskog  Statuta.  Kako doznajemo, nova Vlada HDZ-a i Mosta ima rok od 30 dana da o tome odluči.

>>Kad naši ljudi dođu u Beograd ili Sarajevo kao da su došli u Kinu, ne znaju pročitati imena ulica

>>Želimo škole na srpskom jeziku i pismu u Boboti, Trpinji, Borovu

Komentara 42

JA
Jack1001
11:47 22.01.2016.

vratit ćemo Hrvatsku Hrvatima, a likove kao Bauk procesuirati

DU
Deleted user
11:39 22.01.2016.

Arsenije...još jedan u nizu mrzitelja svega hrvatskog osim kuna.

PO
postolar
11:42 22.01.2016.

Postoje u Hrvatskoj puno važniji i hitniji problemi nego čirilica,pismo koje u Hrvatskoj ne koristi skoro nitko osim šačice provokatora, koje se svako malo uhvate tog pisma za svoje prljave provokacije.E arsene,čirilicu u Vukovaru imati nećete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije