Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA BAUKA

Rejting je pao većini političara, a ne samo nama

Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.03.2014.
u 12:49

Značajno je da i unatoč tome najjača suparnička stranka nije od toga zabilježila korist, kaže Bauk

Član Predsjedništva SDP-a i ministar uprave Arsen Bauk nije danas želio komentirati potencijalnu nagodbu SDP-ova vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe s USKOK-om, uz objašnjenje da je riječ o pravosudnom procesu koji je u tijeku.

– U pravosudni proces stranka se ne smije miješati. Postoji ustavna presumpcija nevinosti. Mislim da stranka nema što raditi u dogovorima između nekoga tko je optužen i pravosudnog tijela. Tu nema mjesta za političke stranke, odgovorio je Bauk na pitanje šteti li stranci činjenica da se njen visoki dužnosnik želi nagoditi s USKOK-om.

– Političari se ne bi trebali javno ili manje javno uplitati u pravosudne procese. Stranka bi u svakom slučaju nakon nekih događaja trebala povući posljedice, ali to treba raspraviti u stranci, a ne u javnosti – kaže Bauk te dodaje da se u stranci treba o svemu raspravljati jer se iz demokratske rasprave mogu povući i određeni potezi, iako nisu uvijek sve rasprave dobre i ugodne.

Ministar se osvrnuo i na rezultate istraživanja koji pokazuju pad popularnosti SDP-a, odnosno izjednačavanje rejtinga te stranke s HDZ-om.

– Mislim da su ovaj mjesec građani, naši glasači ponajprije, u jednom dijelu nezadovoljni cjelokupnom situacijom, a u drugom dijelu konkretnim situacijama koje su se događale posljednjih mjesec dana, a nisu nam koristile. Sada je matematički dokazano i da nam štete ukupnom rejtingu stranke i Vlade. Značajno je da i unatoč tome najjača suparnička stranka nije od toga zabilježila korist, što govori da se radi o našim glasačima koji su u ovom trenutku malo razočarani i distancirani. Na nama je da tim našim glasačima damo razlog zašto da nas i dalje podržavaju – objašnjava Arsen Bauk te dodaje kako je rezultat ove ankete dobar razlog za raspravu u stranci. Na pitanje jesu li se birači distancirali jer su se razočarali u stranku ili u premijera Zorana Milanovića, ministar je odgovorio:

– Mislim da bi bilo koji odgovor u tom smislu dodatno komplicirao situaciju pa se neću izjasniti. Rejting je pao ne samo stranci, nego i većini političara – kazao je Bauk te dodao da nijedna stranka nema samo dobre ili samo loše događaje i procjene, a na njima je da imaju više dobrih, nego loših.

>> HDZ prvi put ispred SDP-a, ORaH na 7,5%

Komentara 35

Avatar Carrera
Carrera
13:21 26.03.2014.

dragi moj Bauče, samo ti laprdaj. strmoglavo padate prema dnu jer ste totalno nesposobni za vođenje države. ovo je krah SDP-a i sami ste krivi.

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
13:30 26.03.2014.

kad je netko od njihovih kriv, nitko nije kriv...a za sve ostalo...hdz je kriv

ME
merlinka
13:25 26.03.2014.

Joj Bauk opet ti i matematika osnovnoškolska. Niti to nisi nadogradio. A kad ti kazes da su ankete vjerodostojne onda je jasno koliko imaš znanja. Tek se krenulo s čišćenjem vaših kriminalaca, kako vi to volite zvati oporbu. Oni koji vas podrzavaju ti su vasa razina, IQ sobna temperatura. Za HDZ je stranka kriminalna, a sve drugo sto se vama sudi ceka se pravomoćna presuda. Pa zar si vise niste smjesni. Bauk pa što ti otac radi na Braču i nije te sram pricati o kriminalu. I maknite se vise jer ste definitvno i matematički i filozofski ispucali svo nase strpljenje. Slatko je guzu uvalit u fotelju a da u zivotu nisi ama bas nista napravio niti moras .... Arsenije odi učit tablicu mnozenja to si sigurno zaboravio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije