Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTAC KOMUNIZMA
Povratak na članak

Bauk Marxa kruži svijetom: je li kriv on ili su samo zloupotrijebili njegov humanizam

Danas znamo u čemu je Marx griješio, ali nitko poslije njega nije dao tako temeljitu analizu društva i objasnio proturječnosti kapitalizma, tvrdi Pecnik

Komentari 17

Avatar nisam_robot
nisam_robot
07:31 07.05.2018.

Nije marx znao sto ce ptouzrokovati. Covjek filozof u ono vrijeme napredan. Ludost je 100 godina nakon 100 eksperimenata vjerovati u tu filozofiju.

VL
Avatar raco
raco
09:58 07.05.2018.

Ma kakav Marx, Engels i slični društveni teoretičari iz 19 st. Drugo je to bilo vrijeme i tada su njihove teorije imale smisla, danas više nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Imamo potrošačko društvo, u se, na se i poda se i duhovni ateizam. Koga više briga za Marxa i Engelsa,. Trebaju nam novi društveni kritičari.

VL
DU
Deleted user
07:03 07.05.2018.

Smatram da je "Mein Kampf" značajnije djelo od Marxovog "Kapitala", no autora prvog ne usude se niti spomenuti u pozitivnom kontekstu, a kamoli slaviti kao autora drugog navedenog uradka.

VL
Avatar mason
mason
06:24 07.05.2018.

On kruzi u paklu sa josipom brozom.

VL
DU
Deleted user
11:42 07.05.2018.

Ne daj Bože da se još jedan takav pojavi na Zemlji! Ali, kakve smo sreće i budući da se povijest ponavlja kao farsa , već se pojavljuju puno gori i opakiji (moderno rečeno: sofisticiraniji) "teoretičari" od toga 19-stoljetnoga filozofskog bradonje, samo što u svojoj intelektualnoj lijenosti još nismo svjesni sve zloćudnost njihovih "učenja". Kako to već biva, osvijest ćemo se kad bude prekasno, kao i u slučaju Karlekova komunizma.

VL
BA
bakulušić
11:00 07.05.2018.

Da je na vrijeme obavljen obred egzorcizma, Karl Marx bi živio i umro kao običan čovjek i mnoga zla bi bila izbjegnuta.

VL
PR
prokurator
01:27 07.05.2018.

milardović kaže da treba suditi bez emocija, a sam čini suprotno. jer da je juga imala gulage kao sovjeti, naši proljećari ne bi 5 godina u lepoglavi pisali i postali politički lideri, nego bi završili pod zemljom. tim više uzme li se u obzir da je juga milardovića školovala i zaposlila, a doktorirao je u beogradu. no tako to kod nas biva...

VL
DU
Deleted user
08:27 07.05.2018.

Da nije bilo Marxovih teza vjerojatno nebi bilo ni kapitalizma

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.