Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Šola
Autor
Ivica Šola

Bauk konzervativne revolucije? Ne, nego kviskoteka revolucije

Pride Split (1)
Tino Jurić/PIXSELL
12.06.2013. u 12:00

Ova orvelovska revolucija ruši "barikade" zdravog razuma nošena ideologijom političke korektnosti koju ne zanima istina ili laž.

Konzervativna revolucija? Ne, nego kviskoteka-revolucija! Bauk kruži hrvatskom, bauk konzervativizma! Mračne snage predvođene Željkom Markić toliko su snažne da su, prema agentu mišljenja Žarku Puhovskom, presudile posljednje izbore jer su izazvale strah na ljevici od \"svjetonazorskih pritisaka\" i mobilizirale njihove birače izazvavši \"moralnu paniku\". Inače, sintagma \"moralna panika\" rođena je u sociologiji sedamdesetih godina prošlog stoljeća kao oznaka za manipulatore, \"moralne poduzetnike\", kako ih je nazvao Philip Jenkins, kojima je glavno oružje manipulacije masama socijalna hiperkonstrukcija događaja.

Puhovski, koji je od suđenja hrvatskim proljećarima do blamiranja na suđenju Gotovini i suborcima u Haagu, izvježbao ulogu specijalnog svjedoka, sada je našao novu babarogu u liku Željke Markić koja plaši ljude jer vrši \"svjetonazorske pritiske\". Kako suptilno prokazivanje i etiketiranje ljudi, nema što, savršeno ispečen zanat još na Budiši koji je sedamdesetih u Jugoslaviji također širio neku vrstu \"moralne panike\" među Hrvatima i vršio \"svjetonazorske pritiske\" među studentarijom. Nekoć se masovno izjašnjavanje Hrvata zvalo nacionalizmom, danas nakon referenduma U ime obitelji to se zove homofobijom. Jedina je sreća za gđu Markić da se protiv takvih \"moralnih poduzetnika\" 2013. godine u Hrvatskoj ne mobilizira državno tužiteljstvo, već birači partije, kako dijagnosticira agent Puhovski.

Ništa se, zapravo, u Hrvatskoj nije promijenilo, osim jezika, u orvelovskom smislu, pa su \"neprijatelji naroda\" prekršteni u širitelje \"moralne panike\". Tako se i taj mračnjački bauk umah nazvao \"konzervativna revolucija\", sintagmom koja je oksimoron, drveno željezo, iako je korištena i drugdje u svijetu i kroz povijest, a zapravo je zamjena teza jezičnom akrobacijom. Jedina revolucija koja je na djelu na Zapadu, a prelijeva se i u Hrvatsku, jest revolucija koju ću, zbog njene bizarnosti, nazvati \"Kviskoteka-revolucijom\", po uzoru na igru detekcije iz istoimenog kviza u kojem se trebao otkriti identitet osobe A, B ili C. Radi se o \"svjetonazorskom pritisku\" ljevičara i homoseksualnih lobija koji iz službenih isprava i dječjih udžbenika brišu riječi otac i majka, a uvode neutralne termine \"roditelj A\" i \"roditelj B\". Od Kanade do Španjolske, Nizozemske, Francuske... ova orvelovska revolucija ruši \"barikade\" zdravog razuma nošena ideologijom političke korektnosti koju ne zanima istina ili laž, koje su zamijenjene \"vladajućim mišljenjem\" koje je zapravo mišljenje vladajućih, onih koji imaju moć i u svom revolucionarnom zanosu u ime borbe za ljudska prava brišu nasilno očevima i majkama njihova ljudska prava, da se javno zovu majka i otac.

U toj \"Kviskoteka-revoluciji\" u kojoj ne postoje osobe, ljudi sa svojim biološkim identitetom, svi postajemo mutne i nejasne šifre \"A, B, C\", kao u Kviskoteci, pri čemu je opasno, za razliku od kviza, pokušati istražiti osobu A, B ili C i nazvati je pravim imenom jer je to diskriminirajuće. U američkoj državi Washington, gdje su u putovnicama maknuti ti zloglasni i diskriminirajući termini kao \"otac\" i \"majka\", uvode se i znanstvenofantastični, ponižavajući pojmovi kao \"uterus majka\", pri čemu se majčinstvo tretira kao neoliberalna prigoda za zaradu na tržištu za Eltona Johna i slične A i B bogate roditelje.

Razorne efekte \"Kviskoteka-revolucije\" sa sukladnim \"svjetonazorskim pritiscima\" veoma brzo će se moći pobrojiti pod uvjetom da \"kviskotekaši\", od sveučilišta, preko politike do medija, dopuste da se takvo istraživanje uopće pokrene ili, kao u slučaju onog teksaškog znanstvenika, ugleda svjetlo dana. Do tada možemo samo ustvrditi da za Kviskoteka-revoluciju, u odnosu na prijašnje, ne stoji da svaka revolucija \"jede\" svoju djecu već, u ovom slučaju, Kviskoteka-revolucija \"jede\" tuđu djecu i identitete svodeći, među inima, ženu na uterus, a dijete na proizvodni artikl.

Budući da je održana gay parada u Splitu, gdje je novi SDP-ov gradonačelnik B kao prioritet najavio gradnju LGBT centra, Kviskoteka-revolucija i u Hrvatskoj dobiva svoj zamah. Svjetonazorski pritisak, koji time čini gradonačelnik B, na istoj je liniji sustavnog svjetonazorskog pritiska koji već desetljećima čini agent mišljenja P pa treba očekivati da u Splitu taj pritisak mobilizira A i B Splićane kao i mnoštvo uterusa (bivši naziv za ženu) pa zbog napadaja moralne panike daju još veću podršku inicijativi roditeljke M.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije