Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskratio im novac

Bauk kaznio Finu zbog Registra zaposlenih u državnoj upravi

arsen bauk
Patrik Macek/Pixsell
23.04.2012.
u 10:14

Fina ostaje bez 786.000 kuna, koliko je trebala dobivati svaki mjesec u ovoj i idućoj godini za obradu podataka iz registra

Na zahtjev Ministarstva uprave, na čijem je čelu ministar Arsen Bauk, Vlada je uskratila Fini novac za izradu Registra zaposlenih u državnoj upravi i javnim službama zato što još nije u funkciji, piše Novi list. Naime, registar je trebao omogućavati isplatu plaća preko centralnog sustava plaća, odnosno preko jednog, a ne 180 sustava, pa je Vlada odlučila uskratiti novac Fini dok se to ne dogodi.

U Fini pak tvrde da je njihov posao bio isključivo uspostava i podrška sustava Registra zaposlenih u javnom sektoru, a ne centraliziranog obračuna plaća. No u Vladi kažu kako je samo po sebi jasno da je jedan od ciljeva uspostave registra bilo baš centralizirano plaćanje za sve koji dobivaju plaću iz državnog proračuna, čime bi se kontrolirali troškovi.

Fina, dakle, ostaje bez 786.000 kuna, koliko je trebala dobivati svaki mjesec u ovoj i idućoj godini za obradu podataka iz registra.

Novu uplatu Fina može očekivati tek kada zaposleni u Ministarstvu uprave i Ministarstvu financija dobiju prve plaće preko centraliziranog obračuna što će biti test funkcionira li sustav preko kojeg će se u fazama uključivati isplata plaća za svih 240 tisuća zaposlenih u javnom sektoru.

Više pročitajte ovdje.

Komentara 10

Avatar Beowolf
Beowolf
12:02 23.04.2012.

Koje šarlatanstvo, nećeš ti senzacije. Možda netko nije upoznat s time što je zapravo i kako se radio Registar zaposlenih, a možda se pravi netko važan, jer je netko drugi osmislio isti, pa ne može zaraditi političke poene za svojj tim. Po ovome Financijska agencija, ispada, ne izvršava rokove, ma da malo vjerujem da je to baš tako. Možda bi se mogli čuti pravi razlozi \"vlastitog\" poteza, a ne skrivanje iza nedefiniranih stvari.

KA
katja666
12:22 23.04.2012.

Više vjerujem FINI ! Tamo i čistačica zna kako je ogromna razlika između Registra zaposlenih(birački spisak) i obrade plaća (komplicirana financijska aplikacija). Ovaj na slici ne izgleda toliko inteligentno...

AU
autoritet
11:15 23.04.2012.

Nisam vjerovao da ću ovo ikad reći, ali - dobar potez, Bauk Ovaj nerad i izmotavanje lijenčina tipa Fina prevršilo je svaku mjeru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije