Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri dana do izbora

Batinić se povukao iz utrke za predsjednika HNS-a

Milorad Batinić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.12.2020.
u 15:18

"Na žalost, unatoč brojnim apelima i prepiskama, predsjednik ŽO HNS-a Varaždin odbio je sazvati sjednicu Predsjedništva", naveo je Batinić u objašnjenju svoje odluke

HNS-ov saborski zastupnik Milorad Batinić povukao je kandidaturu za predsjednika stranke, i to tri dana pred izbore.

"Na sjednici održanoj u srijedu, 9. prosinca 2020. godine, Predsjedništvo Podružnice HNS-a Ivanec podržalo je moju odluku o povlačenju kandidature za dužnost predsjednika HNS-a. Takva odluka odražava i želju članova Predsjedništva Podružnice koji ne žele da i dalje budem žrtva podmetanja i spletkarenja koje se već dulje vrijeme vodi protiv mene. Pritom posebno naglašavam da je moju kandidaturu za predsjednika istaknula Podružnica HNS-a Ivanec, po broju članova jedna od najvećih u Hrvatskoj.

Slijedom uobičajene prakse kakvu je HNS njegovao dugi niz godina, Podružnica je tražila da se održi sjednica Predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Varaždin, smatrajući prirodnim da se očituje i iznese stav o mojoj kandidaturi. Također, trebalo se očitovati i o ostalim kandidatima za druga stranačka tijela. Načelnu podršku za kandidaturu dobio sam i na koordinacijskom sastanku svih HNS-ovih gradonačelnika i načelnika Varaždinske županije. I tom je prilikom bilo dogovoreno da se održi sjednica Predsjedništva i raspravi o mojoj kandidaturi. Na žalost, unatoč brojnim apelima i prepiskama, predsjednik ŽO HNS-a Varaždin odbio je sazvati sjednicu Predsjedništva.

Umjesto toga, pod dobrodošlom izlikom korona krize, svima je proslijeđena obavijest da će Predsjedništvo nacionalnog HNS-a direktno prihvatiti sve istaknute kandidature. Ništa se nije promijenilo ni nakon opetovanih upozorenja da će nesazivanje sjednice županijskog Predsjedništva biti presedan, jer će se time - prvi put u 30 godina HNS-a - dogoditi da Županijsko predsjedništvo Varaždin uskrati kandidatu čak i mogućnost da predstavi svoj program i da se u otvorenoj demokratskoj raspravi izjasni za ili protiv njegove kandidature. Ovakvom opstrukcijom do temelja su pogažena najosnovnija načela rada i principi djelovanja HNS-a.

Duboko sam svjestan činjenice da sam, svojom kandidaturom i programskim porukama koje sam uputio u vezi budućeg načina rada HNS-a, dirnuo u određene interesne krugove. U tom svjetlu potpuno su mi jasni razlozi opstrukcija, spletki, podmetanja i dezavuiranja. S obzirom na sve spomenuto, povlačim svoju kandidaturu za dužnost predsjednika HNS-a", navodi u priopćenju.

VIDEO Šaljete li još uvijek čestitke za blagdane? Pogledajte kakve starinske čestitke darujemo uz Večernji list 13. prosinca! Baš kao nekada...

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
16:28 11.12.2020.

Ta strančica je rudiment Rvacke političke scene. Na životu te redikule održavaju tzv. neprincipijelne koalicije. Na taj način šlepaju se od izbora do izbora. Al' dok god ima sitnozubih i oni imaju velike šanse.

ZA
zac111
18:23 11.12.2020.

pa sad dok su se raspali..imaju 1 glas i jos uvijek drže HEP ali valjda nece zadugo..valjda ce i plenki shvatiti kaku su ga zaje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije