Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKVIDACIJA IBRAHIMA DEDIĆA

Basu će vještačiti da vide je li raspravno sposoban

Zagreb: Započelo suđenje Tomislavu Viktoru Basi optuženom za ubojstvo Ibrahima Dedića
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
12.04.2021.
u 16:00

Dedić, kojeg su mediji opisivali kao kontroverznog bankara, likvidiran je 3. srpnja 1999. pred zgradom u Ivekovićevoj ulici u Zagrebu

- Ne smatram se krivim! - kazao je Tomislav Viktor Basa, kojem je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje za ubojstvo Ibrahima Dedića.

Dedić, kojeg su mediji opisivali kao kontroverznog bankara, likvidiran je 3. srpnja 1999. pred zgradom u Ivekovićevoj ulici u Zagrebu, u kojoj je živio. Prema optužnici, Basa i još jedan nepoznati počinitelj su ga te večeri dočekali oko 22.30 te su u njega pucali kada je ušao u zgradu.

Ispalili su ukupno 22 hica i to iz  dva oružja, Škorpiona i Lugera, nakon čega su pobjegli. Dedić je na mjestu preminuo, dok su počinitelji pobjegli u vozilu, koje je naknadno nađeno zapaljeno.

Basa je uhićen 2019., kada je došao u Hrvatsku, a policija je tada kazala da su godinama znali da je on počinitelj, no tvrdili su da im je bio nedostupan jer je živio u inozemstvu.  Njegova obrana  predložila je da se nad njim provede psihijatrijsko  vještačenje kako bi se ustanovilo je li raspravno sposoban te je li u vrijeme počinjenja ubojstva bio ubrojiv.

Sud je njihov zahtjev prihvatio, pa će se suđenje nastaviti nakon što se vještačenje nas Basom provede. Prihvaćeni su i dokazni prijedlozi stranaka u postupku, pa će se tijekom suđenja pročitati materijalna dokumentacija te će se saslušati predloženi svjedoci i vještaci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije