Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)lojalnost Bjelov

Baščevan smijenjen jer je u stranci izašloj iz državne koalicije

suvenir nova
Foto: Michael Palijan / VLM
1/3
02.06.2011.
u 08:35

HSLS-ov dožupan više nije na čelu Upravnog vijeća Suvenira Nova iz Sirača. Župan kaže da zbog nekih istupa u njega više nema stopostotno povjerenje

Alen Baščevan, HSLS-ov bjelovarsko-bilogorski dožupan, glasovima vijećnika vladajuće koalicije HSS-a i HDZ-a smijenjen je na Županijskoj skupštini s mjesta predsjednika Upravnog vijeća Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju Suvenir Nove iz Sirača. Kako se u kuloarima i predviđalo, sve je obavljeno po klasičnom političkom diktatu i bez posebnog obrazloženja.

Razlozi političke naravi

– Nema tu ništa čudno, tražili smo i pronašli kvalitetnije rješenje – rekao je župan Miroslav Čačija odgovarajući na upit novinara o razlozima smjene. Pritisnut tvrdnjama da je politički motivirana, Čačija je s nelagodom podsjetio da je Baščevan ostao u stranci koja je istupila iz vladajuće koalicije na državnoj razini. Dodajući da je istupima u posljednje vrijeme izazvao podosta sumnji istaknuo je da u njega više nema stopostotno povjerenje. Budući da su se nedavno čule kritike kako dva od tri dožupana besposleni sjede u dobro plaćenim dožupanskim foteljama, logično je pitanje što će Baščevan raditi sada kada je ostao bez obveze u Suveniru. Čačija na to nije imao odgovor, navodeći da je zakon propisao tri dožupanska mjesta i da se to moralo poštivati.

Za predsjednika UV Baščevan je imenovan u srpnju prošle godine, desetak dana nakon što je HSLS istupio iz koalicije.

Stavljen na tihu vatru

Kako je Suvenir već godinama u teškoćama njegovo imenovanje u javnosti je tumačeno kao namjera da ga se stavi na tihu vatru. Sam Baščevan smjenom nije iznenađen.

– Ovo se moglo očekivati jer se govorilo o nemogućnosti suradnje HSLS-a s HDZ-om i HSS-om zbog izlaska iz koalicije – ističe, dodajući da je u Suveniru za kratko vrijeme angažirao svu pamet i da su pokrenuli puno dobroga što će uskoro dati rezultate. Najviše ga je, kaže, zasmetalo obrazloženje pročelnika Biljana koji, po njemu, u realnom sektoru prema svojim sposobnostima ne bi mogao preživjeti “niti do gableca”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije