Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imovinske kartice

Baršić najimućniji, a Bencetić vlasnik kuće i čak 51 oranice

barsic
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
15.01.2014.
u 13:55

Karlovački župan ima najveću plaću, ali i najnoviji automobil zbog kojeg se zadužio, načelnici Plaškog, Generalskog stola i Žakanja nisu na popisu povjerenstva

Ivan Baršić, HSS-ov gradonačelnik Duge Rese, najimućniji je dužnosnik na području Karlovačke županije. Taj se zaključak nameće nakon pregleda imovinskih kartica i procijenjene vrijednosti imovine svih gradonačelnika i načelnika.

Jelić sa ‘najmanje’ imovine

Naime, osim plaće od 14.171 kuna, Baršić je vlasnik i suvlasnik kuće, gospodarskog, poslovnog objekta, pomoćnog objekta, građevinskog zemljišta i oranica u Dugoj Resi vrijedno oko četiri milijuna kuna. Tu je i privatna tvrtka koja glasi na suprugu.

Prvi čovjek Ogulina Jure Turković, osim najveće plaće od 15.000 kuna mjesečno, ima znatno manje vrijednu imovinu; kuća, okućnica, garaža, oranica u Ogulinu vrijedni su 465.000 kuna, a ima i dva automobila.

Prva dama Ozlja Gordana Lipšinić ima plaću od 13.285 kuna, ali i nešto manje od milijun kuna vrijednu imovinu; od kuće, livade u Zajačkom selu, te građevinsko zemljište u Karlovcu u vlasništvu supruga.

Ona je suvlasnica vikend kuće u Crikvenici i šume u Zajačkom selu.

Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca ima saborsku plaću, odrekao se gradonačelničke koja je manja, pa umjesto 12.423 mjesečno zaradi 14.565 kuna. Vlasnik je stana i garaže u Karlovcu što je vrijedno 56.000 eura, te automobila.

Željko Rendulić, nezavisni gradonačelnik Slunja ima farmu sa 40 krava vrijednih 280.000 kuna, oranice i šumu vrijedne nešto više od 328.000 kuna, te dva automobila i dva traktora.

Karlovački župan Ivan Vučić prednjači po iznosu plaće, mjesečno zarađuje 18.756 kuna, suvlasnik je kuće i zemljišta u Oguline, vrijednih 750.000 kuna, te vikendice u Polačama vrijedne 400.000 kuna. Sam je vlasnik zemljišta na ogulinskom području koju je naslijedio.

Lani je kupio novi automobil zbog čega se kreditno zadužio.

Kada su u pitanju načelnici, većina od njih 17 volontira i prima naknadu od 3.000 kuna, kao načelnik Bosiljeva Josip Kasun, do 5.000 kuna kao Zlatko Mihaljević, prvi čovjek Josipdola. No, posebnost njegove imovinske kartice je u tome što je prijavio i dva pištolja, te po dvije lovačke puške i dva lovačka karabina.

Dražen Peraković načelnik Barilovića, Pero Damjanović, prvi čovjek Plaškog, te Nikola Sopčić iz Žakanja još nisu prijavili svoju imovinu, dok je načelnik Vojnića Nebojša Andrić, vlasnik najvećeg broja nekretnina i najbolje je plaćeni profesionalni načelnik sa plaćom od 10.100 kuna.

Osim tvrtke koja glasi na suprugu, te kuće s okućnicom supruge, između ostalog je prijavio i vlastitu kuću s okućnicom, građevinsko zemljište i njivu u Vojniću vrijedne ukupno 1,112 milijuna kuna. Suvlasnik je i kuće i njive u Tuzli, BiH, te stana u Njemačkoj. Alen Halar, osim što ako načelnik Generalskoj stola ima plaću od 7.900 kuna, vlasnik je automobila, motocikla i skutera.

Bogato naslijeđe

No, Stjepan Bencetić, HDZ-ov načelnik Draganića najobrazovaniji je načelnik, magistar je veterine, ali i vlasnik 46 oranica na području Bencetića, vrijednih od tisuću do 55.000 kuna i sve ih je naslijedio.

Kupio je i pet oranica u Klokoću kod Vojnića. Vlasnik je kuće u Draganiću vrijedne 100.000 kuna, te 200.000 kuna vrijedne četiri okućnice u Draganiću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije