Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prošli tjedan – dva nova milijunaša

Otkrivamo koliko su Hrvati uplatili i osvojili u tri godine na Eurojackpotu

Eurojackpot
Foto: DPA/PIXSELL
1/4
12.01.2017.
u 17:10

Hrvati su za Eurojackpot uplatili ukupno 58,1 milijun eura, a osvojili više od 2,3 milijuna dobitaka. Prošli tjedan – dva nova milijunaša

Hrvatska je zahvaljujući Eurojackpotu prošli tjedan dobila dva nova milijunaša. Mario Kucel iz Đurđevca i osoba koja je uplatila listić u Zaprešiću (njezin identitet nije znan javnosti) dobili su po 4,5 milijuna kuna jer su pogodili pet plus jedan broj u prvom ovogodišnjem kolu Eurojackpota. Troje pak sretnika iz Njemačke i po jedan sretnik iz Danske i Nizozemske pogodili su svih sedam brojeva koji su izvučeni u tom kolu i svaki od njih dobio je po 136 milijuna kuna.

Najveći dobitak u Hrvatskoj

A toliki je približno i najveći iznos na Eurojackpotu osvojen u Hrvatskoj. Naime u 2. kolu te igre koja se priređuje u 17 europskih zemalja, 10. siječnja 2014. godine ženska osoba iz Zagreba osvojila je 131,7 milijuna kuna. U Hrvatskoj lutriji kažu da je dobitni listić uplatila putem interneta.

A od 2013. godine, otkako se Eurojackpot priređuje u Hrvatskoj, Hrvati su dosad, prema podacima Hrvatske lutrije, osvojili ukupno 2,396.241 dobitak u ukupnom iznosu od 47,003.409 eura. S druge strane, u fond dobitaka u Hrvatskoj je u tom periodu uplaćeno ukupno 58,117.725 eura odnosno 440,828.451 kuna.

U kolu kad je izvučen glavni zgoditak na Eurojackpotu, 6. siječnja, Hrvati su inače ukupno uplatili 5,4 milijuna kuna, dok je kolo prije ta uplata iznosila 6,5 milijuna kuna.

U Hrvatskoj lutriji navode da uplate za lutrijske igre ne bilježe značajniji rast te da je najveći ostvareni dobitak prošle godine bio jackpot lota 7/39 uplaćen u Nedelišću na prodajnom mjestu Hrvatske lutrije i iznosio je 5,930.677 kuna.

Suša u Super Bingu

Prošla godina inače nije bila baš bogata glavnim zgodicima u loto igrama u Hrvatskoj. Tako su u lotu 7/39 lani izvučena samo dva jackpota, osim već navedenog iz veljače koji je nekom u Nedelišću donio milijune tu je još samo jackpot iz ožujka prošle godine u iznosu od dva milijuna kuna, a listić za taj zgoditak uplaćen je u Zagrebu.

Lani pak nijedan jackpot u lotu 6/45 nije osvojen. Zadnji glavni zgoditak u toj igri pogođen je 2015. godine i iznosio je 3,1 milijun kuna. Još veća suša što se tiče jackpotova je u Super Bingu jer je zadnji put glavni zgoditak u toj igri izvučen potkraj 2014. godine kada je osobi iz Splita donio gotovo devet milijuna kuna.

>>Pogođen Super7 dobitak - sretnom igraču ide čak 43 milijuna kuna

>> Izvučen Eurojackpot, dobro pogledajte listiće! Hrvati dobili po 4,5 milijuna kuna

Ključne riječi

Komentara 8

JV
Josip_V
18:07 12.01.2017.

U Njemackoj nebi platio ni kune poreza na dobitak EUROJACKPOT. .

TE
TechnoCroat
17:33 12.01.2017.

Haha, koji naivci! Znaci 96% šanse za gubitak. Otišli svi novci od turizma Nazad u EU. Pametna nacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije