Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obama prijeti:

'Sustavno ćemo pritiskati i u konačnici uništiti ISIL'

Barack Obama
Reuters/PIXSELL
03.12.2015.
u 18:47

- Mislim da su Amerikanci načelno razumjeli da nećemo poduzeti invaziju nalik onoj na Irak s tisućama vojnika koji u Iraku i Siriji forsiraju pustinju - rekao je Obama.

Američki predsjednik Barack Obama rekao je da njegova odluka o slanju dodatnih američkih specijalnih snaga u borbu protiv Islamske države u Irak nije naznaka da se SAD sprema za novu invaziju poput one iz 2003. koja se prometnula u dug i nasilan sukob.

Obama je rekao da njegova strategija borbe protiv te džihadističke skupine u Iraku i Siriji ne uključuje slanje američkih kopnenih snaga, ali je ovog tjedna Pentagon objavio da će poslati dodatne specijalne postrojbe. - Kad sam rekao da neće biti kopnenih snaga, mislim da su Amerikanci načelno razumjeli da nećemo poduzeti invaziju nalik onoj na Irak s tisućama vojnika koji u Iraku i Siriji forsiraju pustinju - rekao je Obama u razgovoru za CBS.

- No bio sam vrlo jasan oko toga da ćemo sustavno pritiskati i u konačnici uništiti ISIL, a to zahtijeva i našu određenu vojnu komponentu - dodao je Obama, koristeći uobičajenu američku kraticu za džihadiste. Američki pukovnik Steve Warren u srijedu je rekao da će nove snage vjerojatno imati 100 pripadnika, umjesto 50, koliko je isprva bilo najavljeno.

>>Obama pozvao Tursku i Rusiju da se koncentriraju na zajedničkog neprijatelja - Islamsku državu

>>Obama o klimatskim promjenama: Teško je natjerati 200 nacija da se o nečemu dogovore

Komentara 21

VE
vehabojeb2
20:28 03.12.2015.

Zar cete unistavati ono sto ste teskom mukom stvarali i tolike pare ulozili?!a sta ce reci majka Saudija?

MH
mrtav-hladan
19:27 03.12.2015.

Čekam strpljivo sedam dana kazne da vam napisem po tisućiti put sto mislim o vama i svima onima koji rade u večernjem listu isto se odnosi i na 24sata nema razlike ista pašta Za one koji prepisuju tuda misljenja komentaretare članke itd da ne nabrajam dalje ružno bi bilo reći ili napisati da su novinari nego to su obična piskarala dno dna .Posebno se to odnosi na administratora koji mislm da se potpisuje palcem prstom Najobičnije smeće neznam samo tko kupuje to Sra..nje od štampe i tko ih financira Tu ološ pod hitno poslat na burzu rada

Avatar superhik74
superhik74
20:13 03.12.2015.

Je li doslo vrijeme za "invaziju Normandije" i snimanje filmova nakon sto su Rusi odradili kompletan posao kao i prije 70 godina. Treba se uvijek pridruziti pobjedniku na kraju i iz toga profitirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije