Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki izbori

Barack Obama i službeno objavio kandidaturu na izborima 2012.

\'US President Barack Obama walks to Marine One prior to departure from the South Lawn of the White House in Washington, DC, November 18, 2010. Obama is traveling to attend the NATO Summit in Lisbon,
AFP/Pixsell
04.04.2011.
u 12:20

Obama je danas otvorio internet stranicu te preko nje krenuo u predizbornu utrku za iduće predsjedničke izbore za koje će mu trebati milijarda dolara

Američki predsjednik Barack Obama i službeno je objavio da će se kandidirati za predsjedničke izbore koji će se u Sjedinjenim Državama održati 2012. godine.

Obama je danas otvorio internet stranicu s videozapisom "To počinje s nama" ("It begins with us") te na taj način pokrenuo predizbornu kampanju.

Preko stranice američki državljani mogu kupiti Obamine predizborne rekvizite ili donirati novac. Objava kandidature bila je očekivana i bilo je samo pitanje vremena kada će to i službeno učiniti.

Obama je danas poslao i e-mail svojim glasačima.
- Oduvijek znamo da trajne promjene neće doći brzo ili lako. Nikad ne dođu. Ali, pošto se moj tim duž cijele države bori kako bi zaštitio ono što smo napravili - i radi još i više - moramo započeti mobilizaciju za 2012. godinu puno prije nego što dođe vrijeme za ozbiljnu kampanju - kaže aktualni američki predsjednik u svojoj e-mail poruci.

Prema CNN-ovim izvorima, Obama će se s prvim financijerom kampanje susresti 14. travnja u Chicagu. CNN-ovi izvori također tvrde da za provođenje kampanje treba prikupiti čak milijardu dolara.

Inače, Barack Obama je nakon što je izabran za predstavnika demokrata 4. studenog 2008. godine pobijedio svog protukandidata Johna McCaina. Na dužnosti kao 44. predsjednik SAD-a je od 20. siječnja 2009. godine.

Komentara 6

Avatar puky
puky
13:43 04.04.2011.

... katastrofa od predsjednika ... ne da nije ništa novo osim boje kože u Bijelu kuću unio već je vrlo loša kopija svojih prethodnika ... oni su bar znali što žele i to nisu krili već učinili ... strava ...

CH
chemica
13:53 04.04.2011.

Izvukao je Ameriku iz krize. Prvo desničari zaseru motku pa obavezno ljevica dolazi spašavati stvar.

Avatar puky
puky
14:10 04.04.2011.

... babun misli da u SAD ima \"desničara i ljevičara\" ... ?!?!?! ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije