Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR OBRANE
Povratak na članak

Banožić otkrio detalje naoružavanja Hrvatske: 'Evo što sve HV nabavlja! Milanović? Reći ću vam'

Ministar obrane Mario Banožić dao je veliki intervju za Večernji list. Osvrnuo se na daljnje naoružavanje Hrvatske, predsjednika Zorana Milanovića, pad drona u Zagrebu, obuku pilota u Francuskoj...

Komentari 15

DU
Deleted user
11:25 16.05.2022.

ja mislim da je velika greška objavljivati što vojska nabavlja.bez obzira što se danas većina može provjeriti obavještajnim putem . to treba raditi neko provjereno vojno povjerenstvo i javnost ne mora mnogo znati o oružju koje ima HV.to je nepotrebno jer samo profesionalci znaju o dotičnom oružju a mi ostali samo ćemo širiti dezinformacije.važan je strateg i vizionar koji zna što našoj vojsci treba.

VL
TO
tow
15:00 16.05.2022.

PZO isključivo od Izraela. Svaka čast USA/FRA , ali ta zemlja pravi uvjerljivo najsofisticiranije PZO sustave. Za kratki domet, Spyder SR. Za srednji domet, dokupimo jače rakete i jači radar pa imamo SPYDER MR. Za dugi domet, do 2030. kupit Davidovu praćku. Sve umrežit i onda dron nad Zagrebom nema što da traži. Problem je u specifičnom obliku teritorija RH, pa se treba kupit nešto više bitnica. Ajde za početak da možemo štiti šire područje oko Zagreba, Osijeka, Splita i pogotovo Rijeke (LNG; naftni terminali, JANAF...).

VL
PA
Paštunistan
08:01 17.05.2022.

Apsurdno je da ministar obrane koji ne razlikuje pojam srednjoročni od srednjeg dometa predstavlja nabavku naoružanja HVa. On čak nije služio HV kao vojnik iako je mogao. Ministar koji službeno obilježava pothvat osobe koju ne pozove na istu proslavu je degutantno. Ministar Obrane koji ne razumije funkcioniranje vojnog sustava i kao takav ulazi u otvoreni sukob sa Predsjednikim RH, izuzetno neugodnom osobom ali ipak Predsjednikom i Vrhovnim zapovjednikom ne zrači pouzdanošću i mudrošću. Jednostavno, Banožić je vjerovatno dobar čovjek i možda dobar ministar nekog "političkog" ministarstva ali nije dorastao biti na čelu kompleksnog ministarstva obrane i HVa.

VL
MA
Matiša
17:31 16.05.2022.

Mistral 3 iz Francuske a srednji domet jedino iz Izraela Spyder MR 👍

VL
Avatar Cantor
Cantor
12:20 16.05.2022.

Bitnije od onoga što se nabavlja je ono čega se treba riješiti. I pri tome ne mislim na opremu...

VL
BU
buducadijaspora
13:59 18.05.2022.

Dal možda NETKO zna sto će se točno nabavljati idućih godinu dvije bez mašte i željica nego stvarno? Mislim neke provjerene informacije a ne sto bi bilo dobro to i ja znam:)

VL
TA
Tarantula
12:08 16.05.2022.

A da nabave štoper za vrata, naime jeftin je i bio bi korisniji od Banožića!

VL
MA
Maca
13:24 16.05.2022.

Pa zar ovako javno?

VL
ST
Statridar
13:15 16.05.2022.

Njemu bi bilo najbolje da se naoruža obrazom.

VL
KU
kuramela
13:34 16.05.2022.

Mislim da u nas nema pameti, opet će nabaviti nešto ne baš bitno, pogledajte što sve Srbija ima pa se po tom ravnajte i ne možete pogriješiti.

VL
ZD
zdenkoj
10:49 16.05.2022.

Koliko se može zamračiti od milijarde eura a da se ne vidi?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.