Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
angažman zbog poplava

Banožić iz Siska: 'Brzo se ovdje pojavilo 100 vojnika, u manje od 40 minuta'

Sisak: Ministri Medved i Banožić obišli poplavljen kompleks za terapijsko jahanje
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/16
18.05.2023.
u 14:51

Ministar Tomo Medved istaknuo je kako je vodeni val prošao grad Karlovac te se sada budno prati stanje u Petrinji i na Banovini kako, ističe, nigdje ne bi došlo do popuštanja ili prodora vode

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministri Mario Banožić, Tomo Medved i Davor Božinović obilaze danas poplavljena područja u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Plenković je tom prilikom, kako je priopćeno iz MORH-a, zahvalio svim sastavnicama sustava domovinske sigurnosti na angažmanu u pomoći stanovnicima ugroženih područja istaknuvši: "Želio bih danas nakon koordinacijskog sastanka ovdje u Karlovcu, zahvaliti županici Martini Furdek-Hajdin, gradonačelniku Mandiću, ministrima Medvedu, Božinoviću, Banožiću, Hrvatskoj vojsci, Hrvatskoj policiji, vatrogascima, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Crvenom križu, civilnoj zaštiti, lokalnoj zajednici i svima na poduzetim aktivnostima u sustavu domovinske sigurnosti proteklih nekoliko dana gdje se nastojalo pomoći onima koji su najugroženiji i spriječiti veće štetne posljedice. Možemo reći da je temeljem izvješća situacija u ovom trenutku pod kontrolom. Pratimo situaciju i u drugim županijama“.

Ministar obrane Mario Banožić u Sisku je izvijestio o aktualnom angažmanu pripadnika Hrvatske vojske u poplavljenim područjima "U Sisačko-moslavačkoj županiji angažirano je 300 vojnika koji se rotiraju s obzirom na zadaće koje dobivaju od Stožera civilne zaštite i od Hrvatskih voda. Tako je to bilo i danas. S raspoloživim snagama brzo se ovdje pojavilo 100 vojnika, u manje od 40 minuta te su izdane zadaće, krenuli su u sanaciju nasipa i zadaća se uspješno izvršava. Uz angažiranih 300 vojnika u Sisačko-moslavačkoj županiji, do 200 bilo je angažirano u Karlovačkoj županiji. Sukladno zaključcima s današnjeg sastanka Stožera odlučili smo da ćemo broj vojnika smanjiti u Karlovačkoj županiji, tj. dio pripadnika bit će prebačen u Sisačko-moslavačku županiju kako bi se osvježile snage i da na taj način pridonosimo bržem i efikasnijem izvršavanju zadaća“, kazao je Banožić.

GALERIJA Petrinja i Sisak na udaru vodnog vala, vojska pomaže u obrani od poplave

Sisak: Ministri Medved i Banožić obišli poplavljen kompleks za terapijsko jahanje
1/13

Ministar obrane zahvalio je pripadnicima Hrvatske vojske na svim lokacijama koji s drugim sastavnicama sustava domovinske sigurnosti rade, kako je istaknuo, ogroman posao i pomažu kada je najteže.

Ministar Tomo Medved istaknuo je kako je vodeni val prošao grad Karlovac te se sada budno prati stanje u Petrinji i na Banovini kako, ističe, nigdje ne bi došlo do popuštanja ili prodora vode.

VEZANI ČLANCI:

Pripadnici Hrvatske vojske, priopćeno je iz MORH-a, su u manje od 40 minuta iz vojarne u Petrinji stigli na kritičnu lokaciju Galdovo kod Siska gdje saniraju puknuće nasipa. Radi se o prostoru Udruge za terapijsko jahanje Kas, objektima drugih udruga te skladištu Hrvatskog crvenog križa koji su poplavljeni.

"Zahvaljujući brzoj reakciji spašeni su konji, pripadnici Hrvatske vojske zatvaraju prodor vode, a po zatvaranju prodora krenut će se s precrpljivanjem vode iz tog prostora u rijeku Savu. Podsjećamo, u periodu od 15. do 18. svibnja 2023. na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije ukupno je bilo angažirano 500 pripadnika Hrvatske vojske, koji su pomagali u izgradnji zečjih nasipa", napominje Ministarstvo obrane.

VIDEO Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje "KAS" u Sisku poplavljena je nakon pucanja nasipa

Komentara 1

SA
sasha68
17:21 18.05.2023.

bravo za vojsku, samo njima vjerujemo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije