Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR OBRANE

Banožić iz Bruxellesa o sastanku ZTC-a s Rusima: Totalno neprihvatljivo

13.10.2022.
u 17:27

Što se tiče Milanovića, mogu samo primijetiti da se, kad se dohvati rješavanja nekog problema, počne tresti - komentirao je Banožić.

Totalno neprihvatljivo - opisao je ministar obrane Mario Banožić vijest o sastanku predstavnika ruske tvrtke ATS s čelnicima Zrakoplovno-tehničkog centra u Velikoj Gorici, ali je i ostao pri stavu da MORH ne može biti odgovoran jer nema nikakvog nadzora, samo ugovorni odnosi sa ZTC-om kao tvrtkom koja je u državnom vlasništvu, ali je na tržištu.

- Kad slušam što pričaju pojedini saborski zastupnici i predsjednik RH, vidim da se netko želi poigrati sa sustavom obrane i stvoriti određeni kaos u komunikacijskom smislu, izvještavajući građane na netočan način. Franko Vidović uvjerava ljude da smo mi to trebali znati. Po čemu? Niti sudjelujem u radu skupštine, niti imam nadzor u bilo kojem dijelu nad trgovačkim društvom. Što se tiče Milanovića, mogu samo primijetiti da se, kad se dohvati rješavanja nekog problema, počne tresti - komentirao je Banožić.

Na pitanje zna li što su Rusi radili u ZTC-u, odgovorio je da ne zna, ali da će po povratku iz Bruxellesa tražiti izvještaj.

- S obzirom na probleme koji su se nagomilali u ZTC-u, imat ću i sastanak s ministrom Paladinom, predsjednikom Upravnog vijeća CERP-a, i s ravnateljem CERP-a. Na temu ZTC-a. Morat ćemo proći taj dio vezan za upravu i izvještavanje - dodao je ministar obrane. CERP je Centra za restrukturiranje i prodaju, pravni sljednik Agencije za upravljanje državnom imovinom.

VIDEO: U splitskoj bolnici preminulo dijete, dovezeno je u teškom stanju, policija istražuje okolnosti

Komentara 25

LI
lider
18:01 13.10.2022.

ZTC je na tržištu, ok. Čija su sredstva unutra kojima se zavod bavi? Helikopteri, zrakoplovi, motori rezervni dijelovi? O čito je to bio predmet interesa rusa. Da ne kažem da i letimičan pogled može odati u kakvom je stanju Hrvatsko ratno zrakoplovstvo što bi u ovim uvjetima za ruse trebala biti tajna.

ST
Starotopoljanin
18:34 13.10.2022.

Zar ovog drogiranog tako zvanog precednika,Rusofila nitko nemoze stati na kraj,zasto ne naprave opoziv,izbace ga na ulicu,jer taj pravi toliki razdor i smicalice u Hrvatskoj vojsci,kao i u vladi ali mu neuspijeva,jer G. Lenkovic je tri svjetlosne godine pametniji

Avatar Zagor 74
Zagor 74
19:20 13.10.2022.

Kad netko iz kog resora napravi neprihvatljivo, ili taj netko daje ostavku, ili ja. Ali kad se radi o HDZ-u, onda se ne dogodi ništa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije