Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bankaricu sumnjiče da je s računa klijenta uzela još 5,5 milijuna kuna

Djela za koje se sada sumnjiči, počinila je od svibnja 2010. do travnja 2019.,  oštetila je 20 klijenata banke
07. studenoga 2019. u 13:52 3 komentara 1393 prikaza
Ilustracija
Foto: Getty Images

Istražujući što je sve radila Đurđica Polovina (62), bankarica iz Vrbovskog, koju su sumnjičilo da je do 2005. do 2018. s računa klijenata skinula oko dva milijuna kuna, policija je doznala da je broj oštećenih klijenata Erste & Steiermärkische banke puno veći. A otkrili su i da je suma za koju se sumnja da ju je Đ. Polovina podigla s računa također veća, pa ju se sada sumnjiči da je prisvojila najmanje 5,5 milijuna kuna.

Ilustracija DOLIJALI PROVALNICI Dvojica Bugara sumnjiče se za 14 djela i štetu od 100.000 kuna

Sumnjiči ju se za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Djela za koje se sada sumnjiči, počinila je od svibnja 2010. do travnja 2019.,  oštetila je 20 klijenata banke. Sumnjiči  je se da je bez znanja i odobrenja vlasnika kunskih i deviznih računa u računalnom sustavu banke evidentirala navodne isplate klijentima te o tome izradila krivotvorenu dokumentaciju.

Osim toga sumnjiči ju se i da nije evidentirala zaprimljene uplate niti ih evidentirala na propisani način, već je novčana sredstva zadržala za sebe. Kod nje je pretragom nađena dokumentacija koju je krivotvorila te joj je ta dokumentacija oduzeta. Prethodno je utvrđeno i da je od 2005. do lipnja 2018. na isti način dizala novac s računa 19 klijenata, a u tom slučaju šteta je bila oko dva milijuna kuna. 

GLOBALNA PANDEMIJA
Korona u Švicarskoj izmiče kontroli, a vlasti ne uvode nikakve mjere. WHO: 'Ne možemo vjerovati'
Generacija NOW
Donacijski program Hrvatskog Telekoma
Generacija NOW: 700 tisuća kuna za obrazovanje STEM kadrova
  • buzara:

    eto ,bakica ima sve potrebne kvalifikacije da se uclani u nasu politicku elitu

  • dvorskaluda:

    Dakle ta bankarica od 2005. do 2019. sustavno krade i oštećuje stranke i banku. I nakon 15 godina to je otkriveno?! Pravna država? Kaj god. Uređena država? Ha! Učinkoviti sustavi kontrole, internih nadzora! Mo''š mislit! Ali najvažnije je da zaposleni ... prikaži još!i dolaze točno na posao i odlaze točno, a ono čime se u međuvremenu bave...nije važno dok forma štima.

  • dvorskaluda:

    U vezi teme umirovljenja, starosti..."bakica" od 62 godine? Pa kako onda nije bakica Kim Basinger, Kim Cattral, Lena Olin, Sharon Stone, Sanja Vejnović, Ankica Dobrić, Demi Moore i td.