Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osobne financije

Bank of America ukida minuse na tekućim računima

bank-of-america
10.03.2010.
u 15:46

Početkom lipnja na snagu stupaju nove odredbe američke središnje banke rezervi koje bankama zabranjuju napalatu pristojbi za ulazak u minus.

Bank of America uskoro će ukinuti automatske minuse na tekućim računima i debitnim karticama. To će se dogoditi 1. lipnja kada na snagu stupe nove odredbe  američke središnje banke, koje će bankarima zabraniti da naplaćuju pristojbu svaki put kada vlasnik tekućeg računa ili debitne kartice uđe u minus. Odredbe propisuju da banka mora imati izričito klijentovo odobrenje da želi platiti pristojbu za ulazak u minus. Do sada se iznos od 35 dolara automatski uzimao kod transakcije koja je račune klijenata dovodila u minus. Kako je sada tehnički gotovo nemoguće da se s klijentom, koji se nalazi na blagajni i nešto plaća, kontaktira kako bi mu se odobrio ulazak u minus, Bank of America potpuno će ukinuti mogućnost trošenja više od onoga što je na računu, a transakcije za koje nema dovoljno novca odbijat će se. Zatraži li korisnik kartice od banke ulazak u minus, morat će platiti pristojbu.

Ograničenja će se uvoditi postupno, a do kraja kolovoza svi klijenti Bank of America ostat će bez prava na ulazak u minus. Federalne rezerve posegnule su za ovom mjerom zato što su komercijalne banke obilato koristile to što ljudi imaju sve manje novca i što sve češće ulaze u minus - banke su samo na ovim pristojbama zarađivale nešto manje od dvije milijarde dolara godišnje. Očekuje se da će i druge američke banke slijediti primjer Bank of Amerike.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
02:53 11.03.2010.

Vec je vrijeme da to netko ucini...................... Ipak bankama se ponovo pise crno. Propast ce veci broj manjih banaka...... U svibnju dolaze na naplatu komercijalni zajmovi od kojih je 50 % u problemima .Od 8,000 americkih banaka 2,700 bi moglo biti u opsnosti od stecaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije