Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bandiću, mičemo se, no bude li nove blokade, morate biti s nama

Ako Skupština odbije naše zahtjeve, pozivamo gradonačelnika da prvi stane uz nas na novu blokadu – pozvali su prosvjednici Bandića.
24. kolovoza 2012. u 23:07 11 komentara 7 prikaza
jakuševec, bandić (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Stanovnici Jakuševca i Mičevca koji su tri dana blokirali ulaz u odlagalište otpada opet su poslušali, kako su kazali, "svog" gradonačelnika, pa su vjerujući u njegovu političku moć oslobodili ulaz da bi se mogli isprazniti kamioni, a grad počeo čistiti.

Smirenje tenzija

Za vrijeme blokade njih pedesetak izmjenjivalo se na dežurstvu samo s jednim ciljem – nema prolaza kamionima dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Isticali su kako je još 2010. istekla dozvola za dovoz smeća te da je odlagalište otpada isto kao bilo koji drugi divlji deponij. Tenzije su pokušavali smiriti i prosvjednike nagovoriti na pregovarački stol i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, gradonačelnik Milan Bandić, te direktor Holdinga Ivo Čović. Najviše povjerenja stanovnici su imali u Bandića, a Bernardića prozivaju kao glavnog krivca za nastalu situaciju.

>>Jakuševec: Kako je Bandić mještanima podijelio 90 mil. kuna

– Ako Skupština odbije naše zahtjeve, pozivamo gradonačelnika da prvi stane uz nas na novu blokadu – pozvali su prosvjednici Bandića. Sve vrijeme pregovora deseci kamiona punih smeća bili su parkirano na desnom prometnom traku ispred ulaza u Jakuševec. Umjesto u kamionima, njihovi vozači u iščekivanju dogovora i naredbe za pokret vrijeme su kratili razgovorom i igranjem nogometa u bazi Čistoće pokraj odlagališta.

Dežurali u bazi

Dežurali su u tri smjene: prva je bila od šest ujutro do 13.30 sati.

– U pripravnosti smo i čekamo već tri dana – kratko su komentirali djelatnici Čistoće povremeno obilazeći svoje kamione. Mladen Hudinčec, 42-godišnji bravar u radionici u bazi na Jakuševcu, u Čistoći radi već 20 godina, a zadnjih dana kaže da je dobio nenadano društvo. – Dečki se odmaraju u hladovini dok čekaju rasplet situacije. Čekaju već tri dana i tri noći da mogu ići na istovar – kazao je Hudinčec. Kazao je da između prosvjednika i djelatnika Čistoće nije bilo tenzija ni predbacivanja.

>>Bandić pobjegao kad su došli inspektori. Pročitajte zapisnik!

– Što se stanovnika Jakuševca tiče, s njima nikad nije bilo problema. Svaki čovjek drukčije misli i ima pravo to reći, a oni nešto žele i smatram da imaju pravo na to – pomirljivo je kazao Hudinčec.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • james49:

  Nisu popustili mljekarima, zašto su ovima? Koje se tu igre igraju osim što Jakuševčani žele legalizaciju svojih bespravno sagrađenih kuća i to besplatno, a i rentu i pajceke kaj se hrane otpadom. Jesu pametni!

 • -obrisani-:

  Biće po lampi...šugavci....samo izađite iz kuće a ne na cestu....šugo....

 • Avatar HipnosPajdaš
  HipnosPajdaš:

  U boj...u boj ...za smetnjak svoj !