Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bandićevu suradniku Laci 91 kvadrat za 114 tisuća kuna

Najveći stan dobio je, naravno, šef Službe Ante Gugić koji se na Horvatovcu podno Medvednice uselio u 134 četvorna metra
26. siječnja 2011. u 10:00 85 komentara 1805 prikaza
Laco (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministarstvo obrane prilikom dodjele stanova nije zaboravilo ni na vjerne agente SIS-a, današnje VSOA-e. Najveći stan dobio je, naravno, šef Službe Ante Gugić, koji se na Horvatovcu uselio u stan površine 134 četvorna metra. Prvi od njih u novi stan od 72 kvadrata u Ulici Ljerke Šram 25. studenoga 1993. uselio se Dario Matika, svojedobno šef Obavještajne uprave MORH-a.

Nekadašnji pukovnik SIS-a, a sada šef ureda zagrebačkog gradonačelnika Bandića Miro Laco 23. prosinca 1993. dobio je stan od 91 kvadrat u Bušićevoj. Poslije ga je i otkupio za 114.758 kuna. Ivica Orešković, jedan iz kruga Lacinih prijatelja, potkraj 1993. dobio je privremeno pravo na korištenje stana od 65 kvadrata u Zvonimirovoj ulici.

Šveps: Veći stan sam dobio zbog djece

Današnji zaposlenik zagrebačkog Vodovoda i čelnik zagrebačke Hvidre Mirko Ljubičić zvan Šveps sljedeći je u nizu. Rješenjem od 18. travnja 1995. godine prvi je stan od 64 kvadrata dobio u Ulici braće Domany. Bivši časnik Obavještajne uprave već potkraj siječnja 1996. vraća taj stan i isti dan seli se u veći, površine 91 četvorni metar na Borovju 10.

– Dobio sam novi stan jer su u Braće Domany bile neke izbjeglice. A veću kvadraturu dobio sam zbog toga što sam već tada imao troje djece. Stan sam zaslužio kao ratnik koji je i dvaput ranjavan – tvrdi Ljubičić.

Od novije garde, uz Gugića, zbrinuta su još trojica agenata. Svi su javno poznati iz afere Kameleon koja se, ukratko, bavila špijuniranjem nevladinih organizacija.

Stanove dobili Preost, Stručić i Eljuga

Ognjen Preost, najmlađi general HV-a, dobio je stan od 56 kvadrata u urbanoj vili u Novačkoj. Proslavljeni alkar tada je bio šef analitike SIS-a, kao i Damir Stručić, koji je u 83 kvadrata u zagrebačkom Borovju smješten početkom 1996. Tada je u 67 kvadrata na adresi Aerodrom 14b zbrinut i Spomenko Eljuga, tadašnji šef Odjela za specijalne operacije SIS-a.

Osječanin Zoran Gaćina, bivši agent SZUP-a prebačen u tada tek oformljeni osječki SIS, u stan od 78 kvadrata na Vrbiku uselio se 3. lipnja 1993. Poznat je sa suđenja Branimiru Glavašu zbog ratnih zločina u Osijeku. SIS nije imao informacija o leševima u Dravi jer se time, tvrdio je, nije bavio. Okrivio je osječku vojnu i civilnu policiju.

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

 • -obrisani-:

  Zašto me...........admine ............obrisa......samo sam rekao da sam stambeno pitanje riješavao na strašno težak način uz strašna odricanja , a ovi lopovi....onako.....ko od šale...........DUM..........pa 100 kvadrata ....preko rodijaka

 • -obrisani-:

  ognjistarci proveode nasilje,lopovluke,hajduciju po receptu osmalija cije gene nose..mars bando odavde

 • Avatar tomsom
  tomsom:

  sada se vidi koja su podobna g...a dekretom i samovoljom šu.ka, kojem smo usput dali čast i nazvali aveniju po njemu, dobijala stanove. od olinjalih usraša, pa do vidioševića pralje i zagureca. koliko je istinskih branitela baštinilo stanove, gotovo ništa. ... prikaži još!a. bitnije je da je stan pokupio rođo. gad koji ih je dijelio, imao je na umu samo jedno-opernetiti svoje dinaride. fuj bando.