Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bandićev stožer povukao spot s glazbom iz Ratova zvijezda

bandić
Foto: PIXSELL
1/2
05.01.2010.
u 11:15

Predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću i njegovu stožeru prijeti tužba zbog neovlaštenog korištenja glazbe iz legendarnih Ratova zvijezda.

Milan Bandić morao je odustati od svog promotivnog spot koji prati glazba iz legendarnog filma Ratovi zvijezda. Naime, Davor Varga, direktor izdavača Dancing Beara, reagirao je zbog nedopuštene uporabe glazbene podloge skladatelja  Johna T. Williamsa.

- Uporaba glazbene teme "Star Wars, Main Theme" skladatelja Johna T. Williamsa  u promidžbenom spotu predsjedničkog kandidata gospodina Milana Bandića nedopuštena je te do sada kao jedina ovlaštena osoba za konkretno dopuštenje nismo primili zahtjev koji bi se odnosio na to - navodi Davor Varga iz Dancing Beara te dodaje da je njegova tvrtka poduzela i pravne korake:

- Odvjetnički ured koji nas zastupa poslao je 4. siječnja zahtjev za hitnom obustavom uporabe navedene skladbe kao i za poduzimanjem ostalih potrebnih radnji u stožer gospodina Bandića, posebno zato što Warner/Chappell kao nakladnik uopće ne dopušta uporabu glazbe iz svog kataloga u političkim kampanjama - zaključuje Varga.

Bandićev stožer povukao spot
Nedugo nakon priopćenja Dancing Beara reagirao je i stožer Milana Bandića - povlačenjem spornog promidžbenog spota, te svojim priopćenjem:

- Spot smo dobili kao gotov proizvod s riješenim svim potrebnim audio i video izvođačkim i autorskim pravima od proizvođača, Produkcije Hrg. Na isti način, kao gotove proizvode iza kojih nema drugih opterećenja, kupovali smo od raznih proizvođača i dobavljača druge produkte korištene tijekom kampanje.
Prema tome, Izborni stožer predsjedničkog kandidata Milana Bandića nema
nikakve veze, odgovornosti ili obavezu da samostalno, neovisno o proizvođaču riješava bilo kakva pitanja iz njihova  proizvodnog procesa i nadležnosti - stoji u priopćenju, ali je istaknuto da su ipak odustali od korištenja tog spota:

- Kako god bilo, po dobivenoj obavijesti o mogućoj neregularnosti proizvoda, a po našem nalogu, tvrtka zadužena za zakup medija otkazala je daljnje emitiranje.

Komentara 106

OB
-obrisani-
11:51 05.01.2010.

▄▀▄▀ A zašto onda Jusufović koristi \"U tunelu usred mraka\"?

OR
ordoABchao
11:54 05.01.2010.

bandiću majstore popravi nam traktore :-)

KI
kisrub
11:42 05.01.2010.

A od svih majki Terezi najviše cijeni Terezu Kesoviju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije