Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bandićev govor tijela: Politički šou za podanike koji su ostali u podnožju

Iako je puna dva dana ponavljao da posjeduje iskaznicu SDP-a s rednim brojem 2, čini se da je Milan Bandić kampanju započeo lažući. Glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić ustvrdila je da je Milan Bandić u stranačkoj evidenciji bio zaveden pod rednim brojem 38.159. te da taj broj piše i na njegovoj iskaznici.
05. studenoga 2009. u 19:01 16 komentara 9 prikaza
bandić
Foto: Anto Magzan / Pixsell

Bandić je ujutro sam sebi bio centar svijeta i glavni glumac u svom šouu. Tako objavu kandidature objašnjava komunikologinja Ljiljana Buhač.

– Napravio je politički šou. Od samog početka bilo je teatralno – trčanje, kamere... Jednostavno je glumio ulogu – kaže Buhač. No, takvo što se zapravo i moglo očekivati od Bandića jer je u skladu s onim kako se i inače prezentira u javnosti.

Show je bilo i presvlačenje i goli torzo. Time je pozornost privukao na formu, a ne na sadržaj. Bandićeve geste podsjećale su i na Ivu Sanadera.

Bandiću nedostaje samopouzdanja
Bandić u odnosu na Sanadera ima manjak samopouzdanja. Nervozan je, stišće usnice, drži se za govornicu. U trenucima je djelovao skrušeno i pod emotivnim pristiskom.

S vrha se obratio “onima dolje”
Odabirom Sljemena – vrha Medvednice – i simbolički se distancirao od građana. Šalje poruku: Ja sam na vrhu, Veliki Brat vas gleda, podanici su dolje... Prijetio je prstom, što upućuje na agresiju.

Obitelj samo kao kulisa
Obitelj – supruga, kćer i pas – bili su samo statisti. Stajali su dva-tri koraka iza njega, a Bandić ih gotovo nijednom nije pogledao. Supruzi nije bilo ugodno, prekrižila je ruke kao da poručuje da se nje to ne tiče.

Kampanju počeo neistinom o 
broju iskaznice
Iako je puna dva dana ponavljao da posjeduje iskaznicu SDP-a s rednim brojem 2, čini se da je Milan Bandić kampanju započeo lažući. Glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić ustvrdila je da je Milan Bandić u stranačkoj evidenciji bio zaveden pod rednim brojem 38.159. te da taj broj piše i na njegovoj iskaznici. No, Bandić se ipak nije dao smesti njezinom tvrdnjom, ali nije želio ni dokazati da govori istinu. – Ljubomorno čuvam svoju iskaznicu s rednim brojem 2. Nemam je uza se, a i nemam vam je namjeru pokazati – ustvrdio je Bandić kojemu bi se valjda trebalo vjerovati na riječ. Međutim, odbijanje, da dokaže svoju tvrdnju Bandić je već prvog dana kampanje ozbiljno narušio svoju vjerodostojnost posve nepotrebnom laži.

Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
Zagrebački advent
Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
  • vojnik:

    dr.miro tuđman je jedini koji je krenuo za predsjednika radi općeg dobra

  • tom2332:

    Gdje vam je Tuđman u anketi? Teško bilo dodati ime? Koja ste vi banda.

  • stijef:

    hahahahaha, \"nemam vam je namjeru pokazati...\" :-)))))))))))))) kojega li klauna :-)))))))