Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Ljutić

Bandićev bliski suradnik: Nisam kriv!

Robert Ljutić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
04.02.2020.
u 17:00

Na optuženičkoj klupi je ostao sam jer je šestero njegovih suoptuženika još ranije priznalo krivnju te su se nagodili s USKOK-om pa će tijekom postupka biti saslušani kao svjedoci

Nisam kriv! - kazao je Robert Ljutić, nekadašnji tjelohranitelj, vozač i bliski suradnik Milana Bandića, a sada šef zagrebačkih prometnih i komunalnih redara kojem je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog optužbi za trgovanje utjecajem te zloporabu položaja u gospodarskom poslovanju.  

Na optuženičkoj klupi je ostao sam jer je šestero njegovih suoptuženika još ranije priznalo krivnju te su se nagodili s USKOK-om pa će tijekom postupka biti saslušani kao svjedoci. Prema optužnici, USKOK Ljutića tereti da si je pribavio korist od 440.000 kuna. On je od ožujka 2013. do siječnja 2016. obnašao nekoliko dužnosti u uredu gradonačelnika, a USKOK tvrdi i da je bio stvarni voditelj tvrtke za organizaciju kulturnih manifestacija “Tvornica događaja” u kojoj je Sanja Bančević Medenica bila direktorica.

Istovremeno udrugu ZAFAZ, čiji je novac zapravo korišten za poslovanje Ljutićeve tvrtke, vodio je Drago Topolovac. Kao predsjednik ZAFAZ-a Topolovac je, prema optužnici, nalagao plaćanja za usluge koje nisu obavljene, a računi su ispostavljani tvrtki koju je Ljutić vodio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije