Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK ZAPOČEO TURNEJU PO HRVATSKOJ I BIH

Bandić u Iloku počeo kampanju: Moj najveći suparnik je Milan Bandić

bandić
Foto: Branimir Bradarić/Vecernji list
1/2
14.11.2009.
u 11:01

Zagrebački gradonačelnik jutros je trčao Ilokom 1,5 sat, a na upit da komentira svoje protivnike Bandić je u svome stilu rekao -dok ja uzorem pola njive, oni još brišu krmelje poslije spavanja.

Molitvom u crkvi sv. Ivana Kapistrana u Iloku Milan Bandić započeo je svoju predsjedničku kampanju u okviru koje će u 31 dan prijeći 11 tisuća kilometara i obići 166 mjesta u Hrvatskoj i BiH.

- Stvorit ćemo Hrvatsku socijalne pravde, poštenja, optimizma i rada, zavjetovao sam se da ću učiniti sve za Hrvatsku, rekao je Bandić.

Prije posjete iločkoj crkvi nazvala ga je majka i tražila od njega da u svome daljnjem radu ne zaboravi običnog čovjeka, ni njegovu obitelj kao ni Hrvatsku.

Bandić je istaknuo da je uvjeren u pobjedu te da iz Iloka kreće jer su to vrata Hrvatske. Na predizbornom skupu u Iloku bilo je mnoštvo građana, a posebno je pozdravio Katicu Zadru (suprugu poginulog vukovarskog generala Blage Zadre, te vukovarske branitelje Ivana Pšenicu i Danijel Rehaka.

- Ako su oni svoje živote mogli staviti na kocku, za stvaranje neovisne i slobodne Hrvatske onda i ja mogu sebe žrtvovati za Hrvatsku. To je moja misija i poslanje, rekao je Bandić te najavio da će o stranci SDP-u i stranačkim kandidatima na predsjedničkim izborima više reći nekoliko dana prije održavanja prvog kruga izbora. Smatra da hrvatski predsjednik mora biti iznad svih stranaka, a kao najvećeg suparnika vidi upravo sebe.

'Ja orem, oni brišu krmelje'
Zagrebački gradonačelnik jutros je trčao Ilokom 1,5 sat, a na upit da komentira svoje protivnike Bandić je u svome stilu rekao -dok ja uzorem pola njive, oni još brišu krmelje poslije spavanja.

Među okupljenima moglo se vidjeti i Ivicu Pančića koji je bio jedini viši stranački dužnosnik u SDP-u, koji je rekao da je Milan Bandić njegov favorit za predsjednika Hrvatske.

-Poslije održavanja predsjedničkih izbora više će biti razgovora u SDP-u o svim problemima koji su se pojavili. Milan Bandić i ja imamo značajnu podršku među članovima ali većina njih sada šuti o tome, rekao je Pančić te istaknuo kako se nada da će upravo Bandić pobijediti.

Bandić demantirao da isplaćuje volontere na ruke
Za informacije Večernjeg lista da je svoje volontere plaćao u gotovini i tako kršio zakon, rekao je da se radi o neistinama i insinuacijama.

Glasnogovornica Ministarstva financija Sanja Bach pak o plaćanju na ruke, što su dokumentirali reporteri Večernjeg, prenosi stav Porezne uprave iz koje poručuju da sve stoji u Zakonu o porezu na dohodak. U Zakonu pak piše da se za isplate mimo žiroračuna plaća globa u iznosu od 500 do 50.000 kuna.

U Državnom izbornom povjerenstvu također se u Bandićevim isplatama na crno prepoznaje kršenje zakona, a kao neprimjereno postupanje se ocjenjuje i nalog Zvonimira Šostara, pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo da se u radno vrijeme u Uredu skupljaju potpisi za Bandićevu kandidaturu. Osim što je ocijenio neprimjerenima metode kojima je Bandić započeo kampanju, DIP neće ništa konkretnije poduzeti. Kažu da su izdali priopćenje da je to neprimjereno.

Suzana Jašić iz GONG-a kaže da Šostarevo ponašanje zakon izričito zabranjuje jer ne dopušta bavljenje kampanjom u radno vrijeme. Ističe da i DIP treba oštrije reagirati jer “priopćenje može napisati svatko” 

Komentara 102

GR
Gradinar
11:42 14.11.2009.

A nije moj Milane, jabuko sa grane :) Tvoj najveći suparnik je sadašnji predsjednik Mesić. Ako se narod bude zasitito nevjerodostojnoga političara, nikakvoiga državnika i bećara na vlasti, a to bi u ovakvim vremenima moralo biti evidentno, ti moj Milane nemaš nikakvih izgleda. Jer, sa malim finesama, gotovo ste klonovi vas dva. Ako Hrvatski birači u izborima iskažu prijezir prema vlastitoj državi, ti si predsjednik. Budu li se trgnuli, mućnuli glavom o vremenu i situaciji, nemaš stari izgleda, jer nije zajebancija niti je kazalište za viceve i kavu, Pantovčak.

PI
Pippo9
13:31 14.11.2009.

ljudi morate znati da je čovjek koji pise pod nickom kamocemo15 isfrustrirana komunjara koja žali za bivsom drzavom i koji je protiv nase drzave i zato podrzava ivu josipiovića kao predjedničkog kandidata

MA
Markoc
12:50 14.11.2009.

@ Tot Glasaj,nitko ti nebrani.Al onda ćemo svi da patimo, pa i ti sanama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije