Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREPČANI IZABRALI NOVOG-STAROG GRADONAČELNIKA 4. PUT ZAREDOM

Bandić: Patološki sam vezan za ovaj grad

31.05.2009.
u 18:54

- Skoro svaki drugi glas u drugom krugu pao je u naručje meni i mom timu, skoro dvije trećine - izračunao je novi-stari zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je četvrtu izbornu pobjedu došao proslaviti u svoj stožer na Bundeku.

Zahvalio je dragom Bogu što je izdržao, sugrađanima koji su najzaslužniji za ovaj rezultat, supruzi Vesni i kćerki Anamariji, ali i protukandidatima, posebno Josipu Kregaru koji su mu, kaže, pomogli svojim stilom i načinom vođenja kampanje. Dodao je da ga sutra čeka novi dan koji će započeti paljenjem svijeće Majci Božjoj od Kamenitih vrata.


Video: M. Kuman

- Ja živim socijaldemokraciju, socijalnu pravdu i socijalnu osjetljivost, cijeli život vodim se trima postulatima "zagrebljubljem", domoljubljem i čovjekoljubljem - kazao je dirnuti Bandić.

Na pitanje gdje mu je kraj, odnosno namjerava li se kandidirati za predsjednika, Bandić je odogovorio:
- Trebam najprije prespavati. Ja sam patološki vezan za ovaj grad.

Pomirljivo je konstatirao da u SDP-u nakon ovih izbora nema raskola. Kaže da je stranačka lista predvođena predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem ostvarila dobar rezultat, a on kao gradonačelnik bolji, no da su u zbroju "izvrsni".

Na pitanje osjeća li se kao nadstranačka osoba, jača od SDP-a, odgovorio je:
- Ja se osjećam istinskim socijaldemokratom koji spaja domoljublje i socijaldemokraciju koje živim dnevno.


Video: S. Majdandžić

Kregar: Nikada pobjeda nije bila tako gorka, a poraz tako sladak
Mislim da nikada u političkom životu Hrvatske pobjeda nikada nije bila tako gorka, a poraz tako sladak kao danas i ovdje. Mi smo se ovdje nosili sa snažnim političkim protivnicima, s onima koji raspolažu s moćnom organizacijom, institucijama i što je najbitnije - sredstvima, aktivistima. Velikoj političkoj stranci bili smo ozbiljan konkurent. Neke političke stranke i kandidati imali su manju podršku od nas - ocijenio je prve preliminarne rezultate drugoga izbornog kruga Josip Kregar, kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Mi smo ovdje bili dobrodušna jezgra građana koji su izabrali pravi program koji je u gradskoj skupštini polučio pet vijećnika, a iza nas ne stoji moćan lobi i stranka.

Kregar je u noći izbornog poraza prognozirao kako na lokalnoj razini nastaju moćni politički čimbenici koji se neće lako kupiti niti prodati.

Već sutra Kregar planira zahvaliti svim svojim volonterima i pristašama koji su ga pratili tijekom kamapanje za zagrebačkoga gradonačelnika, za koju mu je ideja, kako priznaje, došla u veljači ove godine.

Umjesto čestitke svom izbornom protivniku, Kregar poručuje da je prema preliminarnim rezultatima novome-starom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću čestitala većna birača, a njegove će čestitke osjetiti u gradskoj skupštini.

- Tamo ćemo ih pretvoriti u konstruktivne kritike - poručio je.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije