Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bandić: Ova vlada odlazi, a hoće li se presložiti vidjet ćemo za tjedan dana, vjerujte mi znam nešto o tome

Naš je svjetonazor ono što piše u Ustavu – antifašizam, s time nema poigravanja, to je pitanje slobode. Pozitivne ideje Starčevića i HSS-a. Svi koji to njeguju, naši su potencijalni koalicijski partneri
09. lipnja 2016. u 10:42 18 komentara 711 prikaza
milan bandić ivo baldasar
Foto: Screenshot

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas su u Zagrebu potpisali sporazum o suradnji na lokalnim izborima iduće godine. Ivo Baldasar ima nezavisnu listu i zasad nije ušao u stranku BM 365, ali ta stranka sada ima svog kandidata na lokalnim izborima iduće godine.

Ivo Baldasar rekao je da sama povijest Bandića i njegovih najužih kolegica i kolega, koji potiču iz SDP-a, je bliska njemu te da su otišli iz jednakih razloga.

– Ne može biti ništa prirodnije nego da dva gradonačelnika surađuju pa i na formalni način. Dosad smo surađivali kao kolege i prijatelji. Vrijeme je da dvije bliske političke opcije počnu i formalno surađivati. Želimo se širiti i na druge gradove sa svima koji nisu azdovoljni ovom bipolarnom političkom situacijom u Hrvatskoj – rekao je Ivo Baldasar.

A Milan Bandić govor je započeo podsjećanjem na događaje u SDP-u u kojem su obojica bili.

– Onaj tko nije sposoban izvući pouku iz povijesti morat će je ponovno doživjeti. Svojim bivšim kolegama iz stranke želim sve najbolje – rekao je Bandić koji kako kaže, socijaldemokraciju živi 16 godina, a "oni koji su vladali četiri godine vidimo kako je završilo".

–Baldasar je na čelu Splita naučio raditi. Nastojat ćemo, a neću odustati, okupiti široki spektar centra, sa svim gradonačelnicima kojima je pun kufer bipolarne poltičke situacije. Za tri tjedna ćemo se ponovno naći u Splitu i dogovoriti modalitete. Bit će tu zanimljivih iznenađenja – rekao je Bandić.

 Rezultat bipolarnosti je ono što gledamo u Saboru i Bladi svaki dan.

– Ova vlada je potrošena i odlazi, a da li će se presložiti, to ćemo doznati za tjedan dana, vjeruj te mi, nešto znam o tome. Bit će obrata možda i do ponedjeljka. Mi smo odgovor na situaciju da nema trećeg puta – rekao je Bandić. Rekao je i da je spreman za izbore i da se mogu održati sutra.

– Veliki razlozi moraju biti da mi dignemo ruke u Saboru za nekoga. Jednom smo dali bjanko potpis, više to nećemo raditi. Nećemo svoju kožu jeftino prodavati. Naš je svjetonazor ono što piše u Ustavu – antifašizam, s time nema poigravanja, to je pitanje slobode. Pozitivne ideje Starčevića i HSS-a. Hrvatsko svekoliko zajedništvo. Svi koji to njeguju, naši su potencijalni koalicijski partneri – kaže Bandić. Kaže i da je ovaj sporazum početak pravog puta.

Na pitanje očekuje li Baldasar da će privući neke kolege iz SDP-a, rekao je:

Dio kolega će sigurno ići s nama, ne znam za saborske zastupnike. Ljudi sami odlučuju – rekao je Baldasar.

Bandića se pitalo bi li pristao biti premijer na što je rekao da treba ići korak po korak.   

>> Na zatvorenoj sjednici Gradske skupštine odluka o reprogramu duga Zagrebačkog holdinga

 

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • Sittingbull:

    Što bi rekao naš narod - našla krpa zakrpu.

  • wuggibiba:

    Karamarko odlazi zbog kriminala, pa bilo bi vrijeme da i Bandic zbog istoga ode u pravcu Remetinec.

  • pessimus:

    baldasar - još jedan tomac.