Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerica i razočaranost

Bandić: Očekujem sada da Haaški sud da Šešelju nagradu za mir

Milan Bandić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
31.03.2016.
u 16:33

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak je za oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju rekao kako je takva presuda "apsolutno neočekivana"

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić i predsjednik HSS-a Krešo Beljak izrazili su nevjericu i razočaranost zbog oslobađajuće presude vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja u Haagu.

"To što sam čuo ne mogu vjerovati. Drugo, to ne zavrjeđuje bilo kakav komentar. Očekujem sada da Haaški sud da Šešelju nagradu za mir. Evo, sljedeći potez Haaškog suda može onda biti da Šešelj dobije nagradu za mir. Evo, to je moj komentar", rekao je Bandić.

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak je za oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju rekao kako je takva presuda "apsolutno neočekivana" i da je osobno razočaran, a još je više razočaran hrvatskim pravosuđem koje zadnjih 25 godina nije napravilo ništa da se stvari procesuiraju i prije Haaškog suda.

Beljak kaže da je on osobno očekivao da će ta presuda biti takva da se Šešelj ne mora vratiti u zatvor.

"Osobno sam razočaran, ali s druge strane sam još više razočaran hrvatskim pravosuđem koje zadnjih 25 godina nije napravilo ništa da se određene stvari procesuiraju i prije Haaškog suda. To je činjenica, a sada da li su u toku kakvi procesi i da li se uopće može nakon presude Haaškog suda nešto napraviti na domaćem pravosuđu to ne znam, ali mi smo imali dovoljno vremena procesuirati najodvratnije ratne zločince kao što je to bio Šešelj", istaknuo je Beljak.  

>> Šok iz haaške sudnice: Vojislav Šešelj oslobođen po svim točkama optužnice!

Komentara 6

KA
kamacho
17:04 31.03.2016.

dajte mu jos nobelovu jbte..koja je farsa taj sud u pm..nije ih dzaba nabijo na k..

Avatar cera
cera
16:58 31.03.2016.

On je budući predsednik srbije, naslediće nikolića, ionako su zajedno cetnikovali

AS
antun sklepic
07:02 02.04.2016.

kako si ti izmaknuo pravdi tako i on i nemoj se bez veze nervirati ti si da je pravde davno trebao sjedit u bajboku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije