Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE OPREZA

Bandić ne smije komunicirati ni s Lovrićem ni sa Ž. Markić

Milan Bandić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/2
17.01.2015.
u 16:45

Bandić, Lovrić i Zdenka Palac u svojim obranama zanijekali su to za što ih se sumnjiči. Ne smiju komunicirati međusobno

Nisam počinio to za što me se tereti, a postupao sam sukladno Statutu Grada Zagreba. Na zamolbu “U ime obitelji” prihvatio sam pokroviteljstvo nad njihovom akcijom. Pokroviteljstvo ne isključuje financijsku komponentu, a kada su nam iz “U ime obitelji” isporučili račun, donio sam zaključak kojim sam regulirao i financijsku stranu pokroviteljstva – kazao je Milan Bandić, koji je zajedno s Ivicom Lovrićem i Zdenkom Palac osumnjičen da je proračun Grada Zagreba oštetio za oko 305.000 kuna.

Riječ je o istrazi koja je protiv njih pokrenuta u prosincu lani zbog sumnje da je Bandić inicijativi “U ime obitelji” protuzakonito na korištenje dao štandove Tržnica Zagreb. Da su počinili djela za koje se terete, zanijekali su i Lovrić i Z. Palac.

Nakon što su iznijeli obranu, USKOK im je odredio i mjere opreza zabrane međusobnog kontaktiranja, ali i zabrane kontaktiranja s pojedinim svjedocima. Sve troje tako među ostalim ne smije kontaktirati sa Željkom Markić, a Z. Palac ne smije obavljati poslove voditeljice podružnica Tržnica Zagreb.

Inače, ovakvo rješenje doneseno je nakon što je ono prvotno sudac istrage ukinuo, zatraživši od USKOK-a da precizira na koje se svjedoke odnosi mjera zabrane kontaktiranja te da ispita osumnjičenike. Bandić i ostali imaju pravo žalbe, a o žalbama će odlučiti sudac istrage.

>> Milan Bandić: 'Pozitivno gledam na svoju budućnost'

>> Milan Bandić osniva stranku za nove izbore u gradu

Komentara 8

JU
juroqueteamo2
21:04 17.01.2015.

Ne smije ni cestitati novoj Predsjednici jer to bi jos vise razjarilo Milanovica.

NI
ninja72
18:20 17.01.2015.

Jos samo da zabraniti da se druzi sa svojim psom bili bi u svome elementu. Sto hocete izbori su prosli, izgubili ste , trazite drugu zrtvu.

MA
marijusekspres
21:49 17.01.2015.

Milanović je "delal" na tome da ga strpa u prdekanu zato je Josipović izgubil izbore Miki se se žrtvovao za Hrvatsku koštali su Josipovića Mikijevi glasači

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije