Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bandić na misi za generale u Pakoštanima

bandić
Dino Stanin/VLM
02.10.2009.
u 18:16

Don Mario Sikirić kaže da je pozvao Bandića na molitvu za generale jer je, dodaje, “Bandić Hrvat, katolik koji je podrijetlom iz kraja u kojem se Hrvatsku voli iznad svega”.

Među vjernicima i braniteljima koji su se jučer okupili u prepunoj pakoštanskoj crkvi Uzašašća Gospodinova na prvoj od molitvi za, kako je navedeno u pozivu iz župe, nevino utamničene hrvatske generale bio je i Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, visokopozicionirani član SDP-a i još nepotvrđeni kandidat za predsjednika države.

Bandić moli svakog dana

U župnoj crkvi bio je na molitvi Krunice za pravdu koja će se tijekom listopada održavati svakog petka po župama Zadarske nadbiskupije. Bandića je na molitvu, potvrdio nam je, osobno pozvao pakoštanski župnik don Mario Sikirić.

Kaže da je pozvao Bandića na molitvu za generale jer je, dodaje, “Bandić Hrvat, katolik koji je podrijetlom iz kraja u kojem se Hrvatsku voli iznad svega”. Upitan zašto nije pozvao Kalmetu i druge dužnosnike, don Mario je kazao da ih nije zvao jer su generali najviše zbog HDZ-a utamničeni u Haagu.

– O misi za generale mislim sve najbolje, a i vama preporučujem da molite Boga – kazao je Bandić.

Na pitanje moli li i za SDP i za predsjednika Zorana Milanovića, odgovorio je kako “svakodnevno moli za cijeli hrvatski narod”.

– Ja molim svakog dana. I vas molim da molite. Jer, tko moli Boga ne misli zlo – rekao je. Župnik Sikirić poručio je vjernicima da se nada da će oni za koje Pakoštanci i svi okupljeni u crkvi mole jednog dana doći i do njih te zajedno zahvaliti Bogu. Na molitvi za utamničene hrvatske generale sinoć je bio i osobni prijatelj generala Ante Gotovine, umirovljeni brigadir Željko Dilber.

Kazao je kako drži da se Haag ne bi dogodio da su politika i država imale ozbiljniji i kvalitetniji pristup tom problemu.

– Dijelim i mišljenje svećenika koji su priredili ove molitve da su i Crkva i svećenici mogli više napraviti.

Ipak, vjerujem kako će relativno brzo doći do pozitivnoga rješenja – naglasio je Dilber. Na pitanje iznenađuje li ga poziv na molitvu koji je župnik Sikirić uputio Milanu Bandiću, odgovorio je da je gradonačelnik Zagreba u priči oko generala Gotovine od prvog dana.

Molitve do oslobođenja
Najzamjećeniji gost molitve u Pakoštanima, Milan Bandić se na izlasku iz crkve teškom mukom probijao kroz mnoštvo. Brojni su se Pakoštanci požurili slikati s gostom kakav se, kažu, ne viđa svakog dana. Zagrebački gradonačelnik u Pakoštane je stigao u društvu Miodraga Deme, svog šefa za braniteljska pitanja, i njegova zamjenika Mire Lace.

– Svakog petka u 18 sati okupit će se svećenici i narod na misi do oslobođenja svih utamničenih hrvatskih generala i moliti Krunicu za tu nakanu – poručio je don Pavao Šindija, župnik iz Bibinja.

Ključne riječi

Komentara 55

JO
jopip
18:29 02.10.2009.

evo bandića jer je prije rata predavao općenarodnu obranu i društvenu samozaštitu predavao. Kuće suza nego na oko

SA
Santiago
18:30 02.10.2009.

Bandić je najveći lopov i to nije ništa novoga zadužio je grad Zagreb za 11 milijardi kuna a zašto??? razmislite malo zašto kiosk košta 5000 eura po kvadratu ili zašto javni wc košta 12 milijuna kuna??? naravno to nisu realne cijena ali ostatak ide SDP-u jer kako bi se oni financira da nema njega zato ga niti ne diraju.

BT
bili-tartuf
18:27 02.10.2009.

Bandic´se nazaustavljovo penje na Tron,...a oni yugo....kontinuirano greju u vrajzu matr !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije