Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera agram

Bandić ispitan o Vidi Demarin i kolekciji slika

Milan Bandić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
13.03.2015.
u 08:45


Idući tjedan odluka o oduzimanju jamčevine i pritvoru

– Bez komentara! – standardna je rečenica kojom mjesecima na novinarske upite odgovaraju Krešimir Krsnik i Marijan Hanžeković, branitelji Milana Bandića. Drukčije nije bilo ni jučer, kada su njih dvojica došla u USKOK, dok je njihov klijent dovezen iz istražnog zatvora u Remetincu. Bandić je, naime, u 8.30 sati imao zakazan "sastanak" s istražiteljima, nakon što je početkom tjedna ponovno pritvoren zbog sumnji da je Vidu Demarin nagovarao na lažno svjedočenje.

Vraćen u Remetinec

Osim za to, sumnjiči ga se i za krivotvorenje isprava te sprečavanje dokazivanja, a u USKOK je dovezen kako bi se branio od najnovijih sumnji. Zadržao se oko pola sata, nakon čega je vraćen u Remetinec. Koliko će tamo ostati, doznat će se idućeg tjedna, kad bi na zagrebačkom Županijskom sudu trebala biti održana sjednica izvanraspravnog vijeća u povodu žalbi njegovih branitelja. Istražni zatvor Bandiću je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a oduzeta mu je i položena jamčevina od 15 milijuna kuna. Ako vijeće potvrdi odluku suca istrage, ona će postati pravomoćna, a Bandić bi u pritvoru mogao ostati najmanje nekoliko mjeseci.

Druga je mogućnost da vijeće ukine odluku suca istrage i vrati mu je na ponovno odlučivanje, no u tom slučaju bilo bi ukinuto samo rješenje o određivanju istražnog zatvora, a ne i istražni zatvor. Bandić se idući tjedan neće brinuti samo o svom daljnjem (ne)boravku u Remetincu već i o tomu hoće li optužno vijeće potvrditi prvu optužnici podignutu protiv njega. Riječ je o optužbi da je inicijativi U ime obitelji na korištenje dao štandove Tržnica Zagreb tijekom kampanje za referendum "Birajmo zastupnike s imenom i prezimenom", čime je, smatra USKOK, Grad Zagreb oštetio za oko 300.000 kuna. O toj optužnici raspravljat će se idući petak, a u međuvremenu Vrhovni je sud zagrebačkom Županijskom sudu na ponovljeno odlučivanje vratio i odluku o blokadi Bandićevih umjetnina, koje su mu na zahtjev USKOK-a blokirane prema odredbama Zakona o proširenom oduzimanju imovinske koristi. Riječ je o 500 umjetnina koje su pretragom nađene u Bandićevoj vikendici, za koje Bandić tvrdi da nisu njegovo vlasništvo, već da ih je darovao Zakladi za borbu protiv cerebrovaskularnih bolesti.

Bez kalkulacija

Zbog tih se tvrdnji sada i našao u novim pravosudnim problemima jer ga USKOK sumnjiči da je krivotvorio dokument koji je priložio žalbi Vrhovnom sudu, a sve kako bi prikrio podrijetlo svoje imovine. Uza sve to, DORH se jučer oglasio i priopćenjem u kojem je navedeno da USKOK nije znao za odluku izvanraspravnog vijeća o ukidanju mjera opreza u trenutku kad je od suda zatražio da se Bandiću opozove jamčevina te ponovno odredi pritvor. U priopćenju se navodi i da USKOK nije bio vođen nikakvim tajmingom ni kalkulacijama te objašnjava da "USKOK vodi postupke prema svim osumnjičenicima na isti zakoniti način u skladu s prikupljenim dokazima i zakonskim pravnim okvirom bez obzira na to je li riječ o ministru, županu, gradonačelniku, policijskom službeniku ili bilo kojem drugom građaninu."

>>Bandić ispitan u sjedištu USKOK-a, odvjetnici nisu otkrili je li iznio obranu

>>Najbolje je da Milan Bandić ode iz politike

Komentara 63

Avatar petrolio
petrolio
09:43 13.03.2015.

svi s kojima pričam o ovoj temi kažu da je to po njima linč i politički (partijski) progon bandića da ga onemoguće u političkom djelovanju

BA
balic
09:18 13.03.2015.

Bandic je zrtveno janje za sve ..Dok najveci muljatori slobodno uzivaju i secu Bandica u Remetinac..Politicka hapsenja ko u vreme jugokomunizma su na dnevnom redu.

PO
portugisac
09:23 13.03.2015.

Sudac Turudić je u pavu. Ovo sa Bandićem je politički proces. Ako je to izaćlo od Vide de Marin da ju je Bandić nagovarao na laž onda je to žalosno. Prvo Vida uopće nije bila svjedok a drugo ne znam šta joj je to trebalo da ukalja svoju slavu koju je stekla u medicini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije