Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bandić gradskim skupštinarima: "Take it ot leave it"

bandić
Antonio Bronić/PIXSELL
22.12.2009.
u 10:57

Raspravu je Bandić zaključio rekavši zastupnicima da je gradska uprava učinila maksimalan napor u sastavljanju proračuna za iduću godinu, a svim svojim kritičarima prije glasovanja je poručio: "Take it ot leave it".

Prijedlog proračuna gradonačelnika Milana Bandića za 2010. godinu težak 7,4 milijarde kuna prošao je u Gradskoj skupštini.

Unatoč velikim kritikama koje su zastupnici i SDP-a i opozicije već dva mjeseca ponavljali gdje god su stigli, kako je proračun za 2010. nerealan i napuhan te da su planirani prihodi previsoki, prihvaćen je velikom većinom glasova.

Bandić se opet okušao na 'engleskom' jeziku
Raspravu je zaključio gradonačelnik Milan Bandić rekavši zastupnicima da je gradska uprava učinila maksimalan napor u sastavljanju proračuna za iduću godinu, a svim svojim kritičarima prije glasovanja je na svojoj verziji engleskog jezika poručio: "Take it ot leave it". Misleći valjda na frazu "Take it or leave it"...

Zanimljivo, za Bandićev prijedlog proračuna glasovali su svi zastupnici SDP-a.

- Kako god gledali na ovaj proračun, on je neodrživ. Prenapuhan je za barem 300 milijuna kuna i stoga me zanima tko će podržati ovaj proračun za koji svi vi znate da je neodrživ. Hoćete li ruku podići zbog interesa građana ili zbog straha od raspuštanja Gradske skupštine - rekao je Jasen Mesić, šef zagrebačkog HDZ-a netom prije glasovanja o proračunu.

Igor Rađenović (SDP) dobro je shvatio da je Mesić podbo upravo SDP-ove zastupnike pa je pokušao naći opravdanje za to što će klub zastupnika SDP-a, unatoč svim kritikama, ipak glasati za Bandićev prijedlog.

- Diskusija Jasena Mesića bila je žestoka i afektna, ali nije u pravu. Naš glavni prigovor, a to su nerealni prihodi od poreza na dohodak, ipak je od prvog čitanja smanjen za 140 milijuna kuna. Iako smatram da je proračun od 7,4 milijarde kuna teško ostvariv, ipak je u ovom trenutku to je bilo najviše što se moglo učiniti i zato ću podržati ovakav prijedlog - rekao je Rađenović.

Na to mu je ponovno odgovorio Jasen Mesić rekavši da u proračunu ima mjesta za uštede i da su se trebale ukinuti neke od silnih beneficija i socijalnih davanja, ali da se to nije učinilo jer je predizborna kampanja u jeku i  nezgodan je trenutak za reći ljudima istinu.

 

Komentara 55

BU
bucek
15:02 26.12.2009.

Naprijed Bandicu!

ST
stampedo
11:10 22.12.2009.

Kaj nema komentrara? Pa normalno- nema gradonačelnika- rinta za Hrvatsku

MA
maraton
12:20 22.12.2009.

Je li ovo dovoljno Banditiću i ovome sa slike za predsjednićke izbore?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije