Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozivka

Bandić: Da je referendum kasnije, mnogi ne bi zaokružili za

milan bandić
Žarko Bašić/PIXSELL
20.01.2012.
u 11:55

U posljednja dva tjedna provedbe promidžbe oko referenduma nismo položili test demokracije, trebali smo biti tolerantniji prema drugoj opciji kada je ulazak u EU u pitanju, poručio je zagrebački gradonačelnik.

Ne skrivajući svoje uvjerenje da će se žitelji hrvatske metropole predstojećem referendumu o pristupanje Europskoj uniji odazvati u velikom broju te zaokružiti za, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prozvao je napade na euroskeptike i sve one koji ne podržavaju hrvatsko pristupanje toj asocijaciji.

– Nisam siguran, da je referendum za koji tjedan kasnije, da bi mnogi zaokruživali za. Molim Boga da to odradimo što prije jer ne znam kako bi ljudi za 2 do 3 tjedna birali – poručio je prvi čovjek Zagreba osvrćući se na protekla dva tjedna kampanje vezane za ulazak u EU. Ne prozivajući nikoga konkretno za netoleranciju prema euroskepticima, poručio je da je nekima lagano tako raditi dok su uvjereni da su u velikoj većini.

– Nismo položili test demokracije, treba biti tolerantan prema drugoj opciji, a zapljusnula nas je ishitrena, patetična i oštra retorika koja nije dobra – optužio je Milan Bandić. Pozvao je da se u procesu pozivanja na referendum bude odgovoran, afirmativan te ocijenio da će za njega nedjelja biti praznik.

– Referendum je plebiscit građana i potvrda onoga što sa svojim suradnicima radim već 12 godina. Zagreb je europska metropola – istaknuo je gradonačelnik uvjeren da ćemo na referendumu dati pozitivan odgovor pristupanju u EU. Najavio je da će rezultate odabira hrvatskih građana dočekati u Saboru zajedno s državnim vrhom.

Komentara 64

FR
fran108
12:17 20.01.2012.

gsp.bandić, kako će demokratska europa prihvatit činjenicu da u glavnom gradu hrvatske još postoji trg maršala tita. ili i drug titio ide sa nama u kapitalističku europu.

CH
chemica
12:23 20.01.2012.

Ne znam baš koliko se verbalni napad na Vesnu Pusić može nazvati civiliziranim. Pristalice ulaska u EU pristojno zastupaju svoje ideje dok \"skeptici\" galamom pokušavaju ostalima nametnuti svoje. Da, \"intelektualac\" s \"diplomom\" ONO i DSZ je opet nepogrešivo uočio \"problem\".

OB
-obrisani-
12:10 20.01.2012.

Bandić: Da je EU arbitraža kasnije, mnogi Slovenci ne bi zaokružili oko rta Savudrije po \"novom svome\" vanka prema otvorenom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije