Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ban Ki-moon o Siriji:

Ohrabruje me volja za ubrzanjem diplomatskih napora za okončanje sukoba

Ban ki-moon
Reuters/PIXSELL
31.10.2015.
u 23:44

Glavni tajnik je posebice pozdravio napore američkog državnog tajnika Johna Kerryja i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon izjavio je u Ženevi na konferenciji za novinare da ga ohrabruje rezultat konferencije o Siriji održane u Beču.

"Pozdravljam razgovore održane u Beču i ohrabruju me međusobno razumijevanje oko nekoliko važnih pitanja i volja za ubrzanjem diplomatskih napora za okončanje sukoba", rekao je Ban novinarima nakon susreta s predsjednikom Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) Petrom Maurerom.

Ban je također izrazio zadovoljstvo što je 17 zemalja pokrenulo taj proces, prvi put sa svim sudionicima sukoba. Glavni tajnik je posebice pozdravio napore američkog državnog tajnika Johna Kerryja i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

Konferencija u Beču je pozvala "UN da okupi predstavnike sirijske vlade i oporbe u političkom procesu koji će dovesti do vjerodostojne tranzicije, inkluzivne, a ne sektaške, nakon koje će uslijediti novi ustav i izbori", stoji u završnom priopćenju koje je 17 zemalja usvojilo u petak.

>>SAD razmišlja o uspostavljanju posebne jedinice specijalnih postrojbi u Iraku

>>Sličnosti i razlike dvaju ratova: Može li Sirija biti Rusiji novi Afganistan

Komentara 2

NA
Nadalinaaa
00:01 01.11.2015.

što su rusi u siriji učinkovitiji, to amere sve više hvata volja za smirenjem sukoba.

GV
golub Vaso
06:01 01.11.2015.

sirijski narod moze odlučiti o sudbini assada a ne sotonisti kao kerry ili cak se javljaju saudijci sto je van pameti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije