Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgođen put u peking

Balon dodatno zaoštrio odnose suparničkih sila: Odnosi SAD-a i Kine u slobodnom padu

05.02.2023.
u 22:42

Incident s balonom dodatno opterećuje ionako napete odnose Washingtona i Pekinga, koji su već dulje vrijeme u slobodnom padu. Trumpov trgovinski rat protiv Kine, koji je Bidenova administracija nastavila i dodatno zaoštrila, u međuvremenu se proširio i na druga područja. Američka strana nedavno je odlučila ograničiti izvoz opreme za proizvodnju čipova u Kinu, pokušavajući zaustaviti tehnološki uspon Kine.

Komentara 25

Avatar nekakav
nekakav
06:25 06.02.2023.

Niti jedna civilizacija nije druge opljačkala i porobila kao zapadna. 500 godina su crpili afriku, ameriku. 500 godina. Sad kad se to akumulirano ukradeno potrošilo, sad kad treba za svoj standard raditi, e sad je problem. Kina je supersila uvijek bila. Najveća ekonomija u svijetu do prije 150 godina, sad vraća svoje mjesto. U pozadini indija raste, još malo oa će skinuti i japan i njemačku, a onda amer, do kine malo predaleko. Završena su vremena kad je zapad manipulirao i svađao druge. Zapad je manje od 1/8 svijeta. Demokracija? Super, jedan čovjek jedan glas. Idemo birati vodstvo un-a? Tko bi dobio najviše glasova? Ajd shvatite da živimo u doba kraja mita o zapadnim vrijednostima. Naši suparnici su mladi i obrazovani, spremni raditi, a mi nismo sigurni dal smo žene ili muškarci, dal je radni tjedan od 35 sati predug..

Avatar comandante
comandante
05:34 06.02.2023.

promijenite Bidenu pelene pa će se smiriti... neka igra šah na gerijatriji i ne čačka mečku jer bi ih netko konačno mogao staviti na svoje mjesto kada im već jadna, poltronska Europa ide niz dlaku

DU
Deleted user
23:20 05.02.2023.

Kinezi su slavili svoju Novu Godinu i pokoji balon je otkacio i odletio.Jbg.Ameri misle da je svaki balon UFO iz Roswella! Dobro da nisu objavili rat Marsovcima zbog onog navodnog NLO a u obliku tic tac bombona.Da nije tragično bilo bi smiješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?