Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otisci prstiju

Balkanske zemlje priključile se europskom sporazumu o razmjeni policijskih podataka

Ilustracija
Foto: Julian Stratenschulte/DPA/Pixsell
13.09.2018.
u 15:18

"Ovo je kamen temeljac u borbi protiv organiziranog kriminala, krijumčarenja ljudi, terorizma i ekstremizma", rekao je Herbert Kickl, austrijski ministar unutarnjih poslova

Nekoliko balkanskih zemalja se danas priključilo EU sporazumu o policijskoj razmjeni podataka o DNK, otiscima prstiju kao i o vozilima. 

Ministri unutarnjih poslova Albanije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore i Srbije potpisali su Prümsku konvenciju na konferenciji o migracijama i sigurnosti u Beču.  

"Ovo je kamen temeljac u borbi protiv organiziranog kriminala, krijumčarenja ljudi, terorizma i ekstremizma", rekao je Herbert Kickl, austrijski ministar unutarnjih poslova čija zemlja trenutno predsjeda EU. 

Konvenciju su izvorno potpisali Austrija, Belgija, Francuska, Njemačka, Luxemburg, Nizozemska i Španjolska u njemačkom gradu Prümu 2005. 

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar hr.granicar
hr.granicar
20:40 13.09.2018.

bas su balkanci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije