Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZBIJENE PREDRASUDE
Povratak na članak

Balkanci manje nasilni nego Amerikanci, Afrikanci i stanovnici istočne Europe

Kao i u ostatku Europe, nasilje na Balkanu uglavnom se događa između intimnih partnera, rijetko je posljedica nasilne odmazde

Komentari 7

DU
Deleted user
15:40 11.10.2021.

Hrvatska je srednjoeuropska i mediteranska zemlja. Zemljopisno gledano balkanski poluotok kao takav uopće ni ne postoji. Balkan je politička i ideološka tvorevina, budući da je veća udaljenost od Trsta, gdje bi taj navodni poluotok otprilike trebao počinjati, pa do Odese recimo, gdje bi se valjda trebao završavati, nego udaljenost od Trsta do Lubecka na Baltičkom moru. Kada se pogleda zemljovid zorno je da Grčka, skupa s Albanijom, Sjevernom Makedonijom i europskim dijelom Turske, zajedno tvore nekakav poluotok. Tako da je Balkan u tom smislu laž, ali kao nekakav pejorativni izraz se koristi i koristit će se. Hrvatska s tim nema apsolutno nikakve veze, nikada nije, nikada ni neće.

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
15:07 11.10.2021.

A kaj nas to briga? Gdje mi Hrvati tu stojimo?

VL
Avatar Idler
Idler
14:42 11.10.2021.

Super, a kakvo je stanje vu HR, kolko smo mi nasilni ?

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
15:02 11.10.2021.

Bas lijepo Balkancima. Meni je drago jer su Hrvati daleko miroljubiviji od susjednih Balkanaca i postuju svoje zene daleko vise.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.