Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugo lice

Balerina pokušala s Castrom izvršiti državni udar u Panami

castro
Hulton Archive/Getty Images
29.05.2010.
u 08:38

Samouvjerena, ljupka, ljubazna, Margot Fonteyn je ostavljala dojam princeze koja je pukim slučajem upala u lokalna politička previranja.

Čuvena britanska balerina  Margot Fonteyn je 1959. godine zajedno sa Fidelom Castrom kovala zavjeru za svrgavanje vlade u Panami, javlja BBC, pozivajući se na vladine dokumente koje je danas  objavio britanski Nacionalni arhiv.

Slavna je  umjetnica 20. travnja  1959. godine uhićena i i provela je noć u zatvoru u Panama Cityju, što je podiglo veliku medijsku prašinu. Američki novinari su je salijetali  pitanjima, ali je ona vješto  izbjegavala odgovore. 

Samouvjerena, ljupka, ljubazna,  Margot Fonteyn ostavljala je  dojam princeze koja je pukim slučajem upala u lokalna politička previranja. Novoobjavljeni dokumenti, međutim, svjedoče da je tada 39-godišnja primabalerina bila tijesno povezana s pokušajem državnog udara.  Slavna je balerina svoju avanturu prepričala tadašnjem britanskom ministru vanjskih poslova Johnu Profuomu, navodeći detalje zavjere koja je, kako je rekla, u posljednjem trenutku propala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije