Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na vidiku novi namet

Baldasar traži da Split podigne stopu prireza s 10 na 15 posto

Ivo Baldasar
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
20.01.2016.
u 23:00

Sramota je da se diže prirez, umjesto da se povlači novac iz fondova EU, kaže Marijana Puljak iz stranke Pametno

Gradsko vijeće Splita u utorak će odlučivati o povećanju stope prireza na porez na dohodak s dosadašnjih 10% na maksimalnih 15%. Obrazloženo je to bitnim smanjenjem poreznih prihoda Grada Splita, a razlog su tome, kako je navedeno, porezne reforme 2010. godine kada su stope poreza na dohodak smanjene i 2015. kada su bitno povećani osobni odbici i porezni razredi.

Iako Ivo Baldasar, nakon pretrčavanja vijećnika u njegov tabor (zadnji su to učinili dvoje HGS-ovaca pa ih je Željko Kerum optužio da su se prodali i izbacio iz stranke), ima većinu u Gradskom vijeću, očekuje se žestoka rasprava.

– Gradonačelnik na odlasku razmišlja jedino o tome kako uzeti novac građanima. Poslije naplate parkinga, doslovno svuda, sad predlaže povećanje prireza. Sramota je da se diže prirez, umjesto da se povlači novac iz fondova EU, što čine i najmanje općine u Hrvatskoj, a nije u stanju jedan Split – ističe Marijana Puljak, gradska vijećnica i čelnica stranke Pametno. •

>> Gradovi ruše Lalovčevu računicu i uvode prireze

Komentara 12

DU
Deleted user
00:09 21.01.2016.

Kakav glupan!

ME
medved12
06:29 21.01.2016.

tako treba da si on moze kupit bolji auto

MA
maliMalecki
00:54 21.01.2016.

Gotov si!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije