Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uništen “Ecce homo”

Baka "restauratorica" upropastila fresku s likom Isusa Krista

freska
AFP/PIXSELL
23.08.2012.
u 21:12

Iako je imala najbolje namjere, svojim brljotinama upropastila je Martinezov trud.

Nevješta španjolska restauratorica upropastila je fresku s likom Isusa Krista iz 19. stoljeća. Čuveni rad slikara Eliasa Garcije Martineza “Ecce homo” posljednjih 100 godina zauzimao je počasno mjesto u crkvi u Borji pokraj Zaragoze. Freska je zbog vlage propadala, a 80-godišnja Cecilia Gimenez to više nije mogla gledati pa se prihvatila posla.

Dopuštenje za pothvat navodno joj je dao svećenik. Iako je imala najbolje namjere, svojim brljotinama upropastila je Martinezov trud. Nakon što je primijetila da je zabrljala, samouka “restauratorica” kontaktirala je s gradskim savjetnikom za pitanja kulturu. Bez obzira na to što portret sada više podsjeća na crtež dlakavog majmuna, kulturni djelatnici smatraju da se šteta može popraviti. Uskoro će biti održan i sastanak povjesničara na kojem će se odlučiti o daljnjim koracima. Ne bude li se freska mogla vratiti u prvobitno stanje, prekrit će se fotografijom originala. 

Komentara 3

CH
Charles
21:54 23.08.2012.

Božja volja!

FI
Filius
22:33 23.08.2012.

nevješta? pa jel vi to mene zaje... lijevom nogom bi manje upropastio povijesno djelo. ovo što je ona napravila je zločin. -.-"

AL
alapača
07:57 24.08.2012.

loool duh sveti joj je vodio kist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije