Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Upoznaj Hrvatsku"

Bajs: Konačno i kontinentalni dio upisujemo na turističku kartu

Damir Bajs
Boris Ščitar
04.10.2011.
u 12:31

Na razini Hrvatske ministarstvo će potpisati ugovore sa 63 putničke agencije za ukupno 721 program za koji će se izdvojiti 20 milijuna kuna

– Nakon dvije godine sustavnog rada sada konačno imamo ponudu kojom i kontinentalni dio upisujemo krupnim slovima na turističku kartu Hrvatske – rekao je ministar turizma Damir Bajs na današnjem prigodnom potpisivanju ugovora s turističkim agencijama u Centru Mate Lovraka u Velikom Grđevcu.

Dio je to programa "Upoznaj Hrvatsku" kojim ministarstvo potiče stvaranje, osmišljavanje i promociju novih turističkih proizvoda. U Lovrakovu centru danas su potpisani ugovori sa 10 agencija za 56 programa koji će biti realizirani u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a koji bi od 2012. do 2014. trebali dovesti više od 70.000 putnika.

Na razini Hrvatske ministarstvo će potpisati ugovore sa 63 putničke agencije za ukupno 721 program. Dio je to poznatog plana "1000 turističkih programa treba dovesti oko milijun turista u kontinentalnu Hrvatsku".

Za tu namjenu bit će izdvojeno oko 20 milijuna kuna udruženih sredstva ministarstva, Hrvatske turističke zajednice i putničkih agencija.

Ministar Bajs osvrnuo se i na turističku sezonu rekavši da, iako još nije završena, već je ostvarila sve ciljeve. – Ove je godine 14 posto više zaposlenih u turizmu, naši hotelijeri, ugostitelji i iznajmljivači soba bilježe dvoznamenkasti rast prihoda, četvrtu smo godinu bolji od Europe i vratio nam se domaći gost – objasnio je ministar.

Komentara 4

NE
Neviđen
13:31 04.10.2011.

Napokon! Eto nama još 10 milijardi eurića godišnje:))))

Avatar wratnik
wratnik
16:08 04.10.2011.

04.10.2011. u 13:31h Neviđen je napisao/la: Napokon! Eto nama još 10 milijardi eurića godišnje:)))) ------------------------------------------------------------------------------------------- u koju kasu ce biti deponirani?

OK
okus
05:32 06.10.2011.

No konacno. Nadam se da ce malo i Slavonija sa Baranjom profitirati. Sretno im.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije