Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Bajs ima još 10 dana da odluči o svome statusu u HSS-u'

Damir Bajs do 21. lipnja može ispoštovati odluku Glavnog odbora i predati mandat
11. lipnja 2012. u 17:21 9 komentara 4 prikaza
'04.08.2010., Zagreb - Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Prisavlje 14. Damir Bajs, ministar turizma Republike Hrvatske.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'

Višemjesečna borba za jedini saborski mandat HSS-a i dalje nije razriješena. Predsjednik stranke Branko Hrg i dalje tvrdi da mandat, koji je na posljednjim parlamentarnim izborima osvojio bivši predsjednik HSS-a Josip Friščić te ga predao Damiru Bajsu, ostaje u stranci. Predsjedništvo HSS-a u ponedjeljak je trebalo donijeti odluku o stranačkoj budućnosti Bajsa, koji odbija mirno predati mandat Hrgu, no odlučili su mu dati još malo vremena za to, točnije deset dana.

– Donijeli smo odluku da pružimo još jednu priliku Bajsu da do 21. lipnja ispoštuje odluku Glavnog odbora, da preda mandat, a ako to ne napravi, primijenit će se statutarne odluke i disciplinske mjere – kazao je Hrg.

Iako nije precizirao o kakvim je mjerama riječ, jasno je da mu prijeti isključenje iz stranke. Hrg tvrdi da će sam Bajs odlučiti o svojoj sudbini te da se nada da će ostati redovni član stranke i predsjednik županijske organizacije, te kandidat za župana.

Bajs nam je pak rekao da ne želi ništa komentirati dok ne dobije pisanu odluku Predsjedništva. Ipak, konačnu riječ o saborskom mandatu donijet će Friščić koji je svoj mandat stavio u mirovanje do 23. lipnja, tako da se nakon toga može ili vratiti u saborske klupe ili dati ostavku i mandat predati Hrgu. Hrg se, tvrdi, nije čuo s njim jer je na rehabilitaciji nakon operacije.

– Nisam ga htio uznemiravati. Vrijeme za to bit će 21. lipnja – zaključio je.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija