Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivanina kuća

Bajke kao preokret u turizmu Ogulina, ali ako se svi uključe

Bajke
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
23.12.2013.
u 11:32

Već imaju najave brojnih hrvatskih škola, koje tijekom lipnja u Ogulinu žele odraditi terensku nastavu, pa će posla biti za restorane, hotel..

Ne mogu vjerovati da to moj Ogulin ima – najčešći je komentar domaćina, koji se dive nedavno otvorenoj Ivaninoj kući bajke u Frankopanskom kaštelu. Oduševljeni su i turisti koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske.

Lik i djelo poznate hrvatske spisateljice, koja je u jedinstvenom prostoru ‘ugostila’ bajkopisce svijeta, svakodnevno dolazi upoznati nekoliko stotina turista.

Do Božića posjeti su besplatni svakog dana od 10 do 18 sati. Mnogi ne mogu dočekati da Ivanina kuća otvori svoja vrata.

Poziv investitorima

I dok se ‘opipava’ puls posjetitelja, sređuju sve pojedinosti oko naplate ulaza, sadržaja i programa, u Ogulinu znaju da bi upravo taj projekt mogao biti prekretnica u daljnjem razvoju.

Žalosni i razočarani što su u požaru ostali bez restorana Sabljaci, kao i propadanjem HOC-a Bjelolasica, tu vide novu priliku.

– Nije nam cilj da gosti samo kupe ulaznicu, a ne budu zadovoljeni u svim svojim potrebama. Ovo može biti i poticaj potencijalnim investitorima da obnove restoran Sabljaci ili ostvare neku drugu svoju poslovnu ideju. To je prilika i za ugostitelje i iznajmljivače soba.

Bajke se mogu primijeniti u svim životnim situacijama i zaista ih se može gledati kao prekretnica u razvoju turizma i Ogulina uopće. No, preokret je moguć ukoliko ga svi zajedno želimo – napominje privremena ravnateljica kuće i direktorica Turističkog ureda u Ogulinu Ankica Puškarić.

Dodaje da već imaju brojne najavljene grupe za terensku nastavu učenika u svibnju i lipnju. Dakle, svima njima trebat će osigurati i smještajnu, ugostiteljsku, zabavnu i svaku drugu ponudu.– Posla će biti za sve koji žele raditi. To potvrđuje i primjer nekadašnje zaposlenice u Jasenku, koja je ostala bez posla.

Nije gubila nadu, te je otvorila Obrt za pripovijedanje i educirala se za turističkog vodiča. Sada je zovu da dođe pripovijedati u Zagreb – napominje Puškarić. Održali su i dvije prezentacije za učitelje da o svemu čuju i njihovo mišljenje. Razgovaraju s agencijama, ugostiteljima, turističkim djelatnicima i svima koji se mogu uključiti u ogulinsku bajku.

U ponudi i zelje

– Mnogi će se pitati što je zajedničko bajkama i kiselom zelju. No, s Udrugom proizvođača i prerađivača želimo organizirati otvorena vrata OPG-a. Prezentirali bismo kako se nekada kiselilo zelje, način rada i pakiranja, pa sve do prodaje pred vratima. Imamo mnogo ideja, samo ih treba provesti – zaključuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije