Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bajić istražuje odakle Bandiću 6,6 milijuna kuna

milan bandić
Nino Strmotić/Pixsell
27.01.2010.
u 23:20

U stožeru Milana Bandića zasad nemaju konkretnog odgovora na pitanje kako će namaknuti 6,66 milijuna kuna, koliko je, prema njihovu financijskom izvještaju, nesuđeni predsjednik ostao dužan.

Je li Milan Bandić doista ostao dužan 6,66 milijuna kuna za troškove kampanje, kome ju dužan novac i kako će to platiti? Jesu li zaista nepoznati građani na njegov račun uplaćivali čak po 90 tisuća kuna? Jesu li ti ljudi doista imali toliko novca? Smije li netko dati dva milijuna kuna – kao što je poduzetnik Andabak dao Primorcu – kad je donacija fizičke osobe ograničena na 90.000 kuna?

Sve su to pitanja koja ostaju bez odgovora i nakon što su kandidati predali financijske izvještaje, ovlasti da reagira nema ni Državno izborno povjerenstvo ni Državna revizija, a nitko nije ovlašten ni da kontrolira istinitost podataka niti su moguće sankcije za one koji prekrše propise.

Traže se provjere

Ipak, sumnji oko financiranja pojedinih kampanja bilo je mnogo i zato smo upitali glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića što će poduzeti Državno odvjetništvo. Bajić potvrđuje da se tužitelji bave financijama nekih kandidata te da se traže provjere od mjerodavnih institucija kao što je Porezna uprava.

U stožeru Milana Bandića zasad nemaju konkretnog odgovora na pitanje kako će namaknuti 6,66 milijuna kuna, koliko je, prema njihovu financijskom izvještaju, nesuđeni predsjednik ostao dužan. Prijavio je, naime, da je prikupio 8,6 milijuna, a potrošio 15,2 milijuna kuna.

O troškovima nisu htjeli govoriti ni direktor kampanje Duško Ljuština, ni glasnogovornik Nedžad Haznadar, ni zamjenik direktora kampanje Miro Laco. Laco je odgovornost prebacio na Ljuštinu, Ljuština na Kojića, koji nam se već danima ne javlja, te na Vesnu Majher, šeficu financija u Bandićevu stožeru. Ona je priznala da će konačni troškovi biti nešto veći od objavljenih jer sve usluge još nisu ukalkulirali u završni račun, a za neke još nisu dobili račun.

Tko će to otplaćivati?

– Razliku ćemo zatvoriti. Donacije još prikupljamo i nadamo se da će nam građani i dalje pomagati. Ako to ne bude dovoljno, razmišljamo i o kreditu – rekla je Majher. Nije precizirala tko će podići kredit, tko će ga otplaćivati, niti čime će bankama jamčiti. Profesor Zdravko Petak ističe kako je najgore što sankcija za prekršitelje uopće nema.

Komentara 96

VI
Vinko37
00:09 28.01.2010.

sardi, za takvu oznaku bit ce kasno. ona dva brda kamenja od kojih se sastoji hercegovina, kupuju mocni kinezi. s tim materijalom popunit ce se par dolina u crnoj gori, a radi izgradnje autoceste. tako da ce hercegovina postat ravna. i u odnosu na to vjerovatno ce se zvati - juzna slavonija.

MR
mrAntonio
01:06 28.01.2010.

OTKUD BANDIĆU 6,6.000.000kn??? svaki kreten zna da je godinama bio gradonačelnik zagreba,a to je svota odnosno provizija koju je dobio ispod stola za samo jedan namješteni gradski projekt npr.nadvožnjak slavonska-heinzelova,most na ljubljanskoj drugi trak,ceste,zgrade,poslovni prostori....Bandiću je ta svota ko Bajiću 600kn!!!

MO
morituriite
23:46 27.01.2010.

RE:sardi Hoćeš li ti sutra navijati za Marina Čilića ili Murraya? Usput ja sam za to riješimo kriminalaca odakle god da jesu! A ako je netko iz Hercegovine ne mora nužno značiti da je lopov. Ima i Hrvata iz Hrvatskee sa domovnicom a ujedno su i lopovi i kriminalci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije