Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usporedili smo

Bago pitao Sanadera premijera više nego Stanković optuženika

Ivo Sanader u Nedjeljom u 2
Foto: HRT
1/3
Autor
Ivanka Toma
02.10.2012.
u 15:16

Više ga je prije šest godina o korupciji pitao Mislav Bago

Prije nego što je gostovao kod Aleksandra Stankovića u Nedjeljom u dva, posljednji intervju (s izuzetkom kraćih gostovanja i izjava u informativnim emisijama) koji je Ivo Sanader dao Hrvatskoj televiziji bio je prije gotovo šest godina, u prosincu 2006. godine. Kao tadašnji premijer na vrhuncu moći Sanader je bio gost jednosatne emisije koju je uživo vodio Mislav Bago.

>>Vukšić: Sanader se sam naručio u emisiju i uvjetovao što će pričati

“Lažete li?”, bez imalo ustručavanja pitao je Bago tadašnjeg premijera i pod nos mu stavio članak iz Wall Street Journala koji ga je proglasio manipulatorom jer je od javnosti skrivao loše vijesti, odnosno negativne naglaske iz izvješća Europske komisije. Sanader je u svom stilu marginalizirao pisanje Wall Street Journala, no Bago se nije dao. “Je li vas pogodilo ili vam možda laska da možete manipulirati javnošću?”, inzistirao je. Sanader je opet vrludao, ali je tadašnji voditelj emisije inzistirao da odgovori na dio izvješća EK koji upozorava da se ne radi na suzbijanju kriminala i korupcije. Sanader je odvraćao kako Bago pobraja negativno, a da u izvješću ima i pozitivnog. “Izvješće EK je dobro, ali ima i izazova u njemu”, rekao je Sanader. “Korupcija za vas nije problem?”, inzistirao je Bago. Dobio je odgovor da nije, nego je to izazov. “Osamdeset posto građana misli da je društvo korumpirano, a vama je to izazov?”, nije se dao voditelj. Sanader je rekao da je tako, da korupcija nije problem, već izazov.

“A kako Vlada taj izazov misli riješiti? Tri ste godine na vlasti?”, pitao je dalje Bago i dobio odgovor da će se korupcija riješiti nacionalnom strategijom u kojoj će se navesti da sve institucije moraju raditi svoj posao, a da se mora uključiti i pravosuđe.

>>Bajić: Nisam Sanaderu poklonio slike niti ikad bio u njegovoj kući!

U nedjelju, kada se Sanader pojavio kod Stankovića u ulozi osobe protiv koje je zbog korupcije podneseno pet optužnica i vode se još dvije istrage, voditelj je počeo intervju komentarom kako se podigla fama oko Sanaderova gostovanja na HTV-u.

Kao jedini primjer zloporabe dužnosti spomenuo je korištenje Vladina aviona za put u Beč radi isprobavanja fraka. Na svako pitanje Sanader je odgovarao koliko je dugo želio, a na ona na koja nije želio odgovarati, kao primjerice kako uzdržava kćer u Americi, jednostavno nije. Stanković nije inzistirao.

Više ga je o korupciji prije šest godina pitao Bago.

>>Sanader (ipak) nije 'srušio' Lepu Brenu. Gledalo ga 747.000 ljudi


Komentara 76

MA
malicki
15:36 02.10.2012.

zašto nitko ne pita o tome zašto je u gredelju proglašen stečaj? okolnosti posljednjih dana upućuju na političku odluku kojoj nije bilo ekonomsko financijskih temelja, ovako najnoviji stojevi idu u staro željezo a ljudi na cestu dok se novinarski poluproizvodi bave rastezanjem sanaderove retorike koja više ne ostavlja dojam ni na vrtićki uzrast. sramota.

GO
google385
15:39 02.10.2012.

bago je legenda bori se i radi svoj posao posteno

OB
-obrisani-
15:36 02.10.2012.

Stanković je takav voditelj da imam osječaj da emisija traje 3 sata još uvijek nebi saznao osnovne stvari o sugovorniku, sve su to neka polu pitanja i polu odgovori..Bago je direktan i vrlo inteligentan, bez straha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije